05 / 05 / 2024

Iphone 15 fiyatları can yakıyor! Artık Apple almak rüyalarda!

Iphone 15 fiyatları can yakıyor! Artık Apple almak rüyalarda!

Apple, yeni İphone serisini eylül ayında yapacağı etkinlikte tanıtmayı planlıyor. Tanıtım tarihine az bir süre kala yeni seri hakkındaki detaylar da sızmaya başladı. Apple'ın sunacağı yeni modeller olan İphone 15 serisinin çok pahalı olacağı düşünülüyor.



Wall Street'ten analist Dan Ivens, Apple'ın yeni modeli olan İphone 15 serisi ile ilgili bir fiyat tahmini yaptı. Ivens'e göre bu seride önemli ölçüde bir fiyat artışı yaşanacak. Gizmochina'dan gelen haberlere göre Amerika Birleşik Devletleri'nde de 201 yılından bu yana ilgili telefon markasındaki fiyatlar ilk kez çok yükselecek. Telefon markasında adeta bir dev olan Apple yeni serisinde iPhone 15, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerini tanıtacak. İşte İphone 15 serisi hakkındaki tüm detaylar haberimizde…

Iphone 15 fiyatları can yakıyor! Artık Apple almak rüyalarda!

Apple, yeni serilerinin fiyatları konusunda stratejik hamleler yapıyor

Apple tarafından sunulacak yeni seri modellerinin fiyat artışı gözle görülür şekilde ortada olacak. Bu modellerin fiyatlarının 200 doların üzerinde olması bekleniyor. Analist Ivans konuyla ilgili bir tahmin yürütüyor. Apple'ın fiyatlarda bu kadar artış yapmasının en önemli nedenini şirket değerinin önümüzdeki 18 ila 24 ay içinde 2,85 trilyon dolardan 3,5 - 4 trilyon dolara yükselecek olmasına bağlıyor. Bu konuda Apple’ın bir fiyat artışı yapmasının stratejik bir hamle olduğu düşünülüyor. 

Ives, Apple'ın 2023 yılında İphone 15 modellerinin ne kadar satılacağı hakkında da bir tahmin yürütüyor. Yürüttüğü tahmine göre Apple, bu sene içinde 235 ila 240 milyon arasında İphone 15 satışı yapacak. Bu tahminin doğrulanması durumunda ise İphone 15 modeli, Apple için  23,5 milyar dolar kazancı getirecek.

 


Geri Dön