29 / 04 / 2024

iPhone 15 Pro'da Bulunması Beklenen 10 Yeni Özellik!

iPhone 15 Pro'da Bulunması Beklenen 10 Yeni Özellik!

Önümüzdeki eylül ayında tanıtılacak olan iPhone 15 Pro modellerinde sunulacağı söylenen yeni özellikleri bir araya getirdik.



iPhone 15 Pro'nun özellikleri ortaya çıktı!

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 14 serisiyle birlikte standart ve Pro versiyonlar arasındaki farkı artırmıştı. Yeni nesilde de bu politikayı sürdürmesi bekleniyor. İddialar da bu durumu doğruluyor ve birçok yeni özelliğin sadece iPhone 15 Pro modellerinde sunulacağı söylenebilir.

Apple'ın yeni akıllı telefon serisinin tanıtımına yaklaşırken, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde beklenmeyen ve sadece iPhone 15 Pro'da sunulacak olan 10 yeni özelliği sizin için derledik.

  1. A17 Bionic işlemci iPhone 15 Pro modellerinin, TSMC tarafından 3 nm üretim süreciyle üretilen yeni nesil A17 Bionic işlemcilerle donatılması bekleniyor. Standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modellerinde ise mevcut A16 Bionic işlemcilerin kullanılacağı söyleniyor.

  2. Titanyum çerçeve Apple, Watch Ultra modeliyle birlikte paslanmaz çelik yerine titanyum çerçeveleri tanıttı. iPhone 15 Pro modellerinde de Apple Watch Ultra'da olduğu gibi titanyum çerçevelerin kullanılması bekleniyor.

  3. Daha ince ekran çerçeveleri iPhone 15 Pro, son Apple Watch modellerine benzer şekilde ultra ince ekran çerçevelerine sahip olacak. Ortaya çıkan ekran panelleri, daha ince çerçevelerin geleceğini gösteriyor. İddialara göre, iPhone 15 Pro modelleri sadece 1,55 mm kalınlığında bir çerçeveyle gelecek.

  4. Daha hızlı USB Type-C bağlantısı iPhone 15 Pro modellerinin en azından USB 3.2 veya Thunderbolt 3 desteği sunan bir USB-C bağlantı noktasıyla geleceği söyleniyor. Diğer yandan standart iPhone 15 modellerindeki USB-C bağlantı noktasının, Lightning gibi USB 2.0 hızlarında kalması bekleniyor.

  5. Wi-Fi 6E Yeni MacBook modelleri ve iPad Pro gibi, iPhone 15 Pro da Wi-Fi 6E'yi destekleyerek daha yüksek kablosuz hızlar sunacak. Son raporlar da bu bilgiyi doğruluyor.

  6. Daha fazla RAM kapasitesi iPhone 15 Pro modellerinin artırılmış 8 GB RAM ile geleceği bilgisi geliyor. Standart modeller ise mevcut 6 GB RAM ile sunulmaya devam edecek. Artan RAM ile birlikte yeni modellerin performansının da artması bekleniyor.

  7. Yeni haptik tuşlar iPhone 15 Pro modellerinde fiziksel tuşlar yerine Taptic Engine ile dokunsal geri bildirim oluşturabilen tuş takımları kullanılacak. Bu, iPhone 7'deki Ana Sayfa tuşu veya modern MacBook'lardaki Force Touch tuşuna benzer bir deneyim sunacak. Ancak, son bilgilere göre yeni tuş takımlarının ertelendiğini belirtmek gerekiyor.

  8. Programlanabilir görev tuşu iPhone modellerinde şimdiye kadar sessize alma işlemi için bir şalter kullanılıyordu. Ancak iPhone 15 ile bu işlem programlanabilir bir tuşa bırakacak. Kullanıcılar, bu tuşla telefonun ses ayarını yapabileceği gibi farklı görevler de atayabilecekler.

  9. Artırılan optik yakınlaştırma iPhone 15 Pro Max modelinde periskop telefoto bir lense sahip olacak. Bu modelde, iPhone 14 Pro'daki 3x zoom miktarının en az 6x olması bekleniyor. Artırılan optik yakınlaştırma ile birlikte kamera çıkıntısının da artacağı söylentiler arasında. iPhone 15 Pro modellerinde kamera çıkıntısının 3,78 mm'ye ulaşması bekleniyor.

  10. Geliştirilen LiDAR sensörler iPhone 15 Pro modellerinde, 3D derinlik taraması performansını iyileştiren ve daha verimli çalışan Sony imzalı bir LiDAR sensörünün bulunması bekleniyor. Bu, yapay gerçeklik uygulamaları ve gece modu fotoğrafları için daha gelişmiş bir deneyim sunacak.

Apple, iPhone 15 serisiyle büyük tasarım değişikliklerine hazırlanıyor gibi görünüyor.


Geri Dön