19 / 05 / 2024

iPhone SE beklerken bakın ne çıkıyor! Türkiye’de çok satacak!

iPhone SE beklerken bakın ne çıkıyor! Türkiye’de çok satacak!

Apple’ın yeni bir SE modeli tanıtması beklenirken ortaya başka bir haber çıktı. İşte detaylar!



Apple her yıl iPhone serisini daha da ileri bir noktaya taşıyor. Bununla birlikte bütçe dostu güncel modeller ile satış rakamlarını daha da arttırma niyetinde. Bu durumda satışa sunulan SE serisi şimdiye kadar bekleneni tam olarak karşılamadı. Ancak FE modeli ile her şey farklı bir boyuta taşınabilir.

Cupertino merkezli şirket önümüzdeki Eylül ayında kritik bir etkinliğe imza atacak. Düzenlenecek olan bu etkinlik ile de yeni iPhone modelleri tanıtıma çıkacak. Ama Apple’ın bu etkinlinde önemli bir sürprize imza atacağı meydana çıktı.

FE MODELİN BİLGİLERİ PAYLAŞILDI!

Şirkete yakın isimlerden biri olarak bilinen  Ming Chi Kuo, Apple’ın önümüzdeki Eylül ayında tanıtacağı iPhone FE modeline dair detaylı bilgileri sunuldu. Kuo’ya göre yeni iPhone modeli XR’ın köşeli tasarıma sahip bir versiyonu şeklinde karşımıza çıkacak. İçinde Apple tarafından geliştirilmiş, güncellenmiş olan A15 Bionic yonga seti bulunacak. Tek bir ana kamera ile gelecek olan modelde ince çentikli tasarımın kullanılacağı açıklandı. Bilindiği üzere bu tasarım ilk defa geçtiğimiz sene satışa sunulmakta olan iPhone 14 modellerinde vatandaşların karşısına çıkmıştı.

iPhone FE ismi ile satışa sunulacak olan uygun fiyatlı bu modelin en etkileyici yanı da özellikle fiyatı olacak. Sızdırılan bilgilere göre iPhone SE bir hayli uygun bir etiket ile raflardaki yerini alacak. Bu etiketin 300 dolar civarında olması beklenmektedir. Peki bu ne anlama geliyor. Hali hazırdaki dolar kuru ile hesapladığımızda bile iPhone FE Türkiye fiyatının 6000 TL + vergiler dahilinde olacağını söyleyebiliriz. Vergileri de işin içine dahil edilen karşımıza çıkacak maksimum fiyatı ise 10.000 TL olacaktır. Bu zaman diliminde ise 10.000 TL’ye güncel bir iPhone sahibi olmak, ekonomik koşullar altında pek çok kişi için iyi bir fırsat olarak değerlendiriliyor.


Geri Dön