26 / 06 / 2024

Iraklı prensin Tarabya'daki milyonluk arsası mahkemelik oldu! 

Iraklı prensin Tarabya'daki milyonluk arsası mahkemelik oldu! 

Türkiye'nin ilk kadın ressamlarından olan merhum Fahrelnisa Zeid'in oğlu ve devrik Irak hanedanlığından Prens Ra'ad bin Zeid'in İstanbul Tarabya'da bulunan arsası mahkemelik oldu. 



Dünyaca ünlü Türk ressam Fahrelnissa Zeid ve Devrik Irak Kralı Faysal'ın küçük kardeşi Prens Emir Zeid'in oğlu Prens Ra'ad Bin Zeid'in İstanbul'un en gözde yerlerinden olan Tarabya'da bulunan arsası mahkemelik oldu.

ARSA MAHKEMELİK OLDU!

Devrik Irak Kralı Faysal'ın küçük kardeşi Prens Emir Zeid'le Fahrelnissa Zeid'in oğlu Ra'ad Bin Zeid Sarıyer Tarabya'da bulunan arsasının bir kısmı Hazine Maliyesi'ne ait görünmesiyle taraflar anlaşmazlığın çözülmesi için mahkemeye başvurdu. 4 bin 135 metrekarelik yüzölçümlü arsada 4 kişiye ait hisse bulunduğu ortaya çıktı.

Iraklı prensin Tarabya daki milyonluk arsası mahkemelik oldu! 

MİLYONLUK ARSA PAYLAŞILAMADI!

A Haber'de yer alan habere göre; Prens Ra'ad Bin Zeid ile beraber 4 kişinin Sulh Hukuk Mahkemesine yaptığı başvuruda 9 parsellik ve 4 bin 135 metrekarelik arsa üzerinde Maliye Hazinesiyle birlikte hissedar oldukları belirtildi.

Arsa üzerinde taraflar arasında paylaşım konusunda anlaşma yapılmasının mümkün olmadığı anlatılan başvuru dilekçesinde ortaklığın satış sureti ile mahkeme tarafından giderilmesi talep edildi.

Iraklı prensin Tarabya daki milyonluk arsası mahkemelik oldu! 

BAZI HİSSEDARLARA PARSELDEN HİSSE VERİLMEDİ

Davada söz konusu olan arsa üzerinde hak sahibi olan 4 kişi Sarıyer Belediyesi'ne başvuru yaparak imar kanunu gereğince parsel ve ada oluşturuldu ancak bu kez bazı hissedarlara parselden hisseleri verilmedi.

Taraflar bu sefer de parselasyon işlemine karşı iptal davası açtı. Açılan dava kabul edilerek İdare Mahkemesi tarafından belediyenin yaptığı işlem iptal edildi.

Sonrasında ise taraflar arasında tapu kaydının düzelmesi için Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açıldı. Yıllarca süren davalar üzerine paylaşımda anlaşamayan taraflar Sulh Hukuk Mahkemesine giderek paylaşımı yapamadıklarını mahkemenin taraflar arasında ortaklığın satış suretiyle giderilmesi istendi. Mahkeme talebi kabul ederek davanın görülmesine karar verdi.

Kay Süt Fabrikası ve Yıldızlar SSS Holding'e ait Çeşme'deki değerli arazi icradan satılıyor!

Prens Harry ve Meghan Markle, Kaliforniya'daki malikanelerini satıyor!

İtalyan Prenses Rita'ya üvey oğulları miras davası açtı!

Geri Dön