Ekonomi

İran Türkiye’ye doğalgazı kesti! İşte nedeni!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), yaptığı açıklamaya göre, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, kesinti nedeniyle arz-talep dengesiyle ilgili bir sorun beklenmediği aktarıldı

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ),  yaptığı açıklamaya göre, gerçekleşecek planlı bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattından 2 - 9 Ekim arasında gaz akışının duracağını bildirdi.

BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, kesinti nedeniyle arz-talep dengesiyle ilgili bir sorun beklenmediği aktarıldı.

BOTAŞ’tan yapılan açıklamada, İran-Türkiye Doğal Gaz Boru Hattında 2-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek planlı bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle, Gürbulak giriş noktasından iletim şebekemize 8 gün boyunca doğal gaz teslimatı yapılamayacağı bildirilmiştir.  Planlı bir şekilde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları esnasında ulusal iletim şebekesinde arz-talep dengesiyle ilgili herhangi bir sorun beklenmediği aktarıldı.

OCAK AYINDA 10 GÜNLÜK KESİNTİ

İran Milli Gaz Şirketi, Türkiye'ye doğalgazı 10 günlüğüne kestiğini açıkladı. İran Milli Gaz Şirketi tarafından gelen açıklamaya göre gazı kesme nedeni olarak 'teknik arıza' bilgisi paylaşıldı.Gürbulak giriş noktasından Türkiye'ye doğalgaz akışı 10 gün süreyle durduruldu. 17 Ocak itibariyle akışın azaldığı belirtildi.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafınan gelen açıklamaya göre; NIGC tarafından Türkiye'ye sağlanan gazın teslimat basıncı ve miktarı 17 Ocak  tarihi itibarıyla azalmaya başladı.

Doğalgaz akışının 3'te bir oranında azaldığı belirtildi. NIGC tarafından BOTAŞ'a yapılan bildirimde, teknik bir arıza olduğu söylendi. 20 Ocak 2022 tarihinden itibaren 10 gün süre ile yapılamayacak.

İRAN TÜRKİYE BORU HATTI

Boru hattı güzergâhının İran sınırından Yunanistan sınırına kadar, Türkiye içerisindeki uzunluğu yaklaşık 1789 km, çapı 56 inç olacaktır. Projenin yaklaşık toplam uzunluğu ise 5.000 km civarındadır. Proje ile Avrupa'ya taşınacak yıllık gaz miktarı hedefi 35 Milyar m3 olarak belirlenmiştir.

Akbank’tan dev kampanya! Katılan herkese 1.500 TL promosyon kazanma şansı!

İki büyük banka iflas etti iddiası! Milyonlar parasını çekmeye başladı!

Satıştan kalkan iPhone 11 Carrefoursa’da! Hem de indirimli fiyatıyla! İşte 2 Ekim 2022 fiyat listesi…