30 / 04 / 2024

İranlı ve Türk emlakçılar İstanbul'da buluşuyor!

İranlı ve Türk emlakçılar İstanbul'da buluşuyor!

Uluslararası B2B İran ve Türkiye 3. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri 3-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.



Uluslararası B2B İran ve Türkiye 3. Emlak ve Yatırım Proje Görüşmeleri 3-5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bilban Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Bilban, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada birincisini 2019 yılında gerçekleştirdikleri organizasyonun ikincisini, geçen sene yine mega kent stanbul'da yaptıklarını ve verimli bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Gerçekleştirilecek olan organizasyonun 3.sünü de 3-5 Ağustos 2021 tarihlerinde yine mega kent İstanbul'da yapacaklarını dile getiren Gönül Bilban, yapılacak olan organizasyon ile Türk gayrimenkul sektörü temsilcileri ve İran emlak sektörü profesyonellerini buluşturacaklarını dile getirdi.

İranlı ve Türk emlakçılar İstanbul da buluşuyor!

Geçen sene düzenlenen organizasyon sonrasında tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınına rağmen İranlılara konut satışının yükseldiğini kaydeden Bilban, şöyle konuştu:

"TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde 2020'nin şubat ayından bugüne en çok satış yapılan ülke İran. Bu yıl da ilk dört ayda İranlılara 2 bin 156 konut satıldı. Türkiye'nin yabancıya konut satışında İranlıları zirveye taşıyan ve toplam satışların yaklaşık yüzde 20'sini gerçekleştiren lisanslı İranlı emlakçılar ile Türk inşaat ve emlak sektörüne yön veren firmalar üçüncü kez buluşacak."

Gerçekleştirilecek olan organizasyona İranlı iş insanlarının katılım göstereceğini de belirten Bilban, yapılacak olan etkinlik boyunca toplamda 4 bin randevu planlandığını dile getirdi.

İranlı ve Türk emlakçılar İstanbul da buluşuyor!

 Gönül Bilban, şu şekilde konuştu:

"İranlılar en küçük bir kira sözleşmesini ve yıllık yenilemesini dahi lisanslı emlakçılar aracılığıyla yapıyorlar ve devlet güvencesi ile kendilerini garanti altına aldıklarından önceliği her zaman kendi ülkelerindeki emlakçılara veriyorlar. Biz de bu organizasyona katılacak lisanslı emlak firmalarını 19 premium bölgeden seçtik. Türkiye'den konut veya işyeri satışında toplam ciroları minimum 10 milyon dolar ve üstü olan bu firmaların kontrolü de belli kurumlarca önceden yapıldı."

Gönül Bilban, Türkiye'deki emlak sektörünün seçkin ve prestijli inşaat firmalarının katılım sağlayacağı organizasyon için başvuru sürecinin başladığını kaydetti.
 

Gayrimenkulde Ürdün, konutta İran ilk sırada!


Geri Dön