06 / 05 / 2024

İrfan Tüfeksever: Satış ofisinin pozitif enerjiye bürünmesi lazım!

İrfan Tüfeksever: Satış ofisinin pozitif enerjiye bürünmesi lazım!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 5. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Beyaz İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü İrfan Tüfeksever toplantıda satış ofisinin enerjisinden ve bu durumun müşteriye etkilerinden bahsetti



Beyaz İnşaat Satış ve Pazarlama Koordinatörü İrfan Tüfeksever'in konuşması: 


91'den beri bu sektördeyim. Bahçeşehir projesinden başlayıp günümüze kadar geldik. Şimdi de Beyaz İnşaat'tayız. Ataköy Konakları da aynı şekilde o bünyedeydi. 11-12 senedir Beyaz İnşaat'ta faaliyet gösteriyoruz.


Satış ve pazarlama esasında iç içiçe bir olay. Esas önemli olan burada insanın satış ofisine geldiği zaman kendi evi gibi hissetmesi lazım. Bir rahatlama bir huzur. 


Bugün manava falan gittiğinizde elmaya bakıyorsun eğer sana kişi iyi bir ürün verdiyse uzakta bile olsa oraya gidip diyorsun ki oradan sen ver bana 2 kilo. O kişi seni arayıp buluyor nereye gidersen. Ama bir defa bir hata yaparsan gerek satışta gerek pazarlamada... O zaman diyor ki bu adam gelmez. 


Bu neye benzer futbol müsabakasında kaleci ve santrafor gibi... Kaleci o kadar kurtarış yapar yapar. 90+5'te golü yer en kötü adam olur. Ama santrafor. Real Madrid'deki Benzema... Adam şimdi dünya yıldızı 5’e katladı. Satış pazarlama bu iştir. Bir koordine içerisinde.



Arkadaşları yetiştirme konusuna gelince de... Bir defa yukarıdaki kişiler bilgiyi arkadaşlara çok iyi vermesi lazım. Bilmediği zaman yalan söyleme uydurma yapmasın. Kişiler onu eğitecek.Gerekirse müşteri pozisyonunda dinlemesi lazım. Benim yaptığım mesela en basit olay. Telefon ederim müşteri gibi kendi ofisime. Bilgi alırım müşteriye tavrı nasıldır. Bu bir eğitim.


Eğer bu işi yapıyorsan bu işi sevmen lazım her işte olduğu gibi. Bunları eğittiğin zaman da tabii kaliteli elemanlarla devam etmek eğitim vermek güzel ama. Ne ücret veriyorsun doyurman lazım. Kaliteli adam öyle yetişiyor. Bakıyorsun başka bir firmanın başına geçmiş...


İrfan Tüfeksever: Satış ofisinin pozitif enerjiye bürünmesi lazım!


Bugün ben baktığımda aşağı yukarı 100 tane eleman yetiştirdim. Hepsi gerçekten iyi yerlere geldi. Ve bu insanın hoşuna gidiyor... İrfan abi İrfan Bey... Biz aileyiz... Ortam öyle çünkü satışta motivasyonu yaratır. Satış ofisinde de bir enerji... Zaten enerji olmadan olmaz. 


Diğer hususum ofise girdiğimde günaydın deyip, herkesin tokalaşmasıdır. Merhaba nasılsın nasıl gitti evdeki hal nasıl çocuk nasıl veyahut sen nasılsın... O enerjiyi başta biz vermemiz lazım. Ki o enerjiyle pozitif davranmak lazım. Zaten müşteri geldiğinde de o enerjiyi aldığında da gereken yapılır. Yani satış ofisinin pozitif enerjiye bürünmesi lazım!


Geri Dön