10 / 05 / 2024

İş Bankası'ndan çalışanlarına rekor ödeme! Tam 11,3 maaşlık temettü ödenecek! İş Bankası temettü ödemesi ne zaman?

İş Bankası'ndan çalışanlarına rekor ödeme! Tam 11,3 maaşlık temettü ödenecek! İş Bankası temettü ödemesi ne zaman?

2022 yılında rekor kâra imza atan Türkiye İş Bankası, çalışanlarına da rekor seviyede temettü ödeme kararı verdi. Peki İş Bankası çalışanlarına ne kadar temettü ödemesi yapacak? İş Bankası'nın temettü ödeme tarihi ne zaman?



İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, dün çalışanlara ilettiği e-postada, tüm çalışanlara 11,27 maaş temettü verileceğini duyurdu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, çalışanlarına yolladığı e-postada, "Bankamız çok zor bir yılı sıra dışı bir başarıyla kapatarak ‘en büyük özel banka’ ve ‘en kârlı banka’ unvanlarının yanına ‘piyasa değeri en yüksek banka’ unvanını da eklemeyi başarmıştır" ifadelerini kullanarak, bu olağanüstü başarının elde edildiği senede temettü oranının da sıra dışı bir şekilde 11,27 maaş şeklinde hesaplandığını belirtti. 

İş Bankası ndan çalışanlarına rekor ödeme! Tam 11,3 maaşlık temettü ödenecek! İş Bankası temettü ödemesi ne zaman?

Söz konusu temettü ödemesinin 3 Nisan 2023 tarihinde gerçekeştirileceği açıklandı.

İş Bankası'nın yaklaşık 23 bin çalışanına 3 Nisan’da aylık çıplak maaşlarının 11,27 katı kadar ödeme gerçekleştirilecek. 

İş Bankası ndan çalışanlarına rekor ödeme! Tam 11,3 maaşlık temettü ödenecek! İş Bankası temettü ödemesi ne zaman?

Bunun yanı sıra temettü vermeyecek 11 şirketin isimleri de peş peşe açıklandı. Borsagundem'de yer alan habere göre, temettü ödemeyecek şirketler tek tek açıklama yaptı ve temettü ödemesi yapılmaması gerekçelerini de bir bir açıkladı. 

Temettü ödemeyecek şirketler şu şekilde: 

Karel (#KAREL), Garanti Faktoring (#GARFA), Türker Proje Gayrimenkul (#TURGG), Körfez GYO(#KRGYO), Doğan Burda (#DOBUR), Bülbüloğlu Vinç (#BVSAN), Demisaş Döküm (#DMSAS), Pınar Su (#PINSU), Çelik Halat (#CELHA), Aydem Enerji (#AYDEM) ve Ray Sigorta (#RYSG).

Temettü vermeyecek 11 şirket tek tek açıklandı! Hangi şirket neden temettü ödemeyecek? 

Emlak Konut GYO Başakşehir Kayabaşı 10. Etap ihalesinin ilk oturumu 18 Nisan'da! 

İSPARK katlı otoparklara elektrik şarj istasyonları kurmaya başladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön