30 / 04 / 2024

İş GYO Tuzla'daki karma projesini MIPIM 2012 Fuarı'nda tanıtıyor!

İş GYO Tuzla'daki karma projesini MIPIM 2012 Fuarı'nda tanıtıyor!

İş GYO Tuzla'da gerçekleştirdiği Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile ofis, otel ve ticari alandan oluşacak Tuzla karma projesini tanıtmak üzere katılım MIPIM 2012 Fuarı'na katıldı



İş GYO Tuzla'da gerçekleştirdiği Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile ofis, otel ve ticari alandan oluşacak Tuzla karma projesini tanıtmak üzere katılım MIPIM 2012 Fuarı'na katıldı. Yapılan açıklama şöyle:

Şirketimiz, 6-9 Mart 2012 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen MIPIM 2012 fuarına Tuzla'da gerçekleştireceği Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile ofis, otel ve ticari alandan oluşacak Tuzla karma projesini tanıtmak üzere katılım göstermektedir.

İş GYO’nun projeleri MIPIM 2012’de görücüye çıktı!
İş GYO, mevcut portföyünün ve son dönemlerde öne çıkardığı projelerin yanı sıra Tuzla’da gerçekleştireceği Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile karma projenin ayrıntılarını MIPIM 2012’de sergiliyor. Fuar, Fransa’nın Cannes kentinde, önde gelen gayrimenkul liderlerinin ve yatırımcıların katılımıyla 6-9 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

İş GYO’nun MIPIM 2012’de sergileyeceği projeler arasında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile bitişik arsa üzerinde yer alacak karma projesi ve Çınarlı Bahçe Tuzla dikkat çekiyor. Tuzla kentsel dönüşüm projesi kapsamında önümüzdeki dönemlerde İstanbul’un yatırım değeri açısından yüksek potansiyel barındıran bölgelerinden biri olarak görülüyor. İş GYO da bu doğrultuda Tuzla, Merkez Mahallesi’nde Türkiye İş Bankası’nın ihtiyaçları kapsamında yaklaşık 5000 çalışan kapasitesine sahip olacak bir Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile hemen bitişik parselinde ofis, otel ve AVM unsurlarını barındıran karma bir proje gerçekleştirecek. Söz konusu proje ve tamamlayıcı unsuru olarak aynı bölgede inşaatına başlanan Çınarlı Bahçe Tuzla konut projesi toplamda yaklaşık 300 milyon dolar yatırım değerine sahip olacak. Gerçekleştirilecek Teknoloji ve Operasyon Merkezi ile karma projenin detayları MIPIM 2012’de İş GYO standında sergilenen maketi ile birlikte paylaşılıyor. Çınarlı Bahçe Tuzla projesinin master plan ve mimari tasarımı dünyaca ünlü Sears Towers, John Hancook Center, World Trade Center, Burj Halife gibi projelere imza atmış olan ABD’li SOM (Skidmore, Owings and Merrill LLP) mimarlık ve mühendislik firması tarafından yapıldı. Uygulama projelerinin ise Dizayn Grup Ltd. Şti. tarafından hazırlandığı bildiriliyor.

Fuarda ayrıca 150 milyon dolar yatırım değerinde olan İzmir-Bayraklı karma projesinin ise kentin gelişmekte olan bölgelerinden Bayraklı'da 18.392 m2 arsa üzerinde konumlanacağı bildirildi. Yaklaşık 30.000 m2 kiralanabilir alana sahip olacak yarı kapalı alışveriş merkezi ve yaklaşık 28.000 m2'lik satış alanına sahip olacak konut blokları ile bu proje,  İzmir  halkına Ağa Han ödüllü mimar Emre Arolat'ın tasarımıyla özgün bir yaşam alanı sunacak. Bir simge yapı olarak kentin çehresine olumlu bir katkı sağlaması beklenen proje MIPIM 2012’de göz doldurdu.

İş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Süha Önder’in konuyla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “İş GYO olarak Reed Exhibitions tarafından düzenlenen MIPIM’i şirketimizin yurtdışına açılan kapılarından biri olarak görmekteyiz. Bu yıl Cannes’da gösterdiğimiz başarılı performansla pek çok önemli ve yeni işbirliğine imza atacağımıza inanıyorum.”

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise “Ülkemiz gayrimenkul sektörü sürdürdüğü hızlı gelişimi ile yurtdışındaki bilinirliğini de pekiştirmektedir. Firmalarımızın gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki başarılı girişimleri, Türk gayrimenkul sektörünü küresel ölçekte büyütmektedir. Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olan MİPİM’e olan katılımın da bu doğrultuda yıldan yıla artmakta olduğunu görüyoruz. Fuarda ülkemizi ve sektörümüzü temsilen çok sayıda bireysel ve kurumsal katılımların olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Sektörün gelişimini ve bunun tüm dünya ile paylaşılmasını önemli ölçüde destekleyen MİPİM'de, 2013 senesinde Türkiye’nin onur ülkesi olarak bulunacak olması da ülkemiz gayrimenkul sektörüne duyulan ilginin bir diğer göstergesidir. Bu kapsamda 2013 yılında fuara ülkemizden bireysel ve firma bazlı katılımların daha çok olacağını, oluşturulacak sinerji ile kuvvetli bir Türkiye görünümü sergileneceğine inanıyoruz. Ülke ekonomisinde kazanılan ivmenin de etkisiyle önümüzdeki yıllarda bu ilginin ve sektör tanınırlığının daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

İŞ GYO
• İş GYO olarak, Türkiye’de sektörün önde gelen ilk 5 firması arasında yer alıyoruz.

• 615 milyon dolar aktif büyüklüğü, 415 milyon dolar piyasa değeri, yıllık 58,3 milyon dolar kira geliri ve 59,3 milyon dolar nakit hacmine sahibiz.

Gayrimenkul Portföyü
Kira Geliri Elde Edilen Gayrimenkuller
• İstanbul İş Kuleleri Kompleksi (Kule 2 – Kule 3 – Kule Çarşı)
•  Ankara  İş Kulesi
• İstanbul Maslak Binası
• Antalya Seven Seas Oteli
• Marmaris Mallmarine Alışveriş Merkezi
• Ankara-Ulus Banka Hizmet Binası
• Ankara-Kızılay Banka Hizmet Binası
• Antalya Banka Hizmet Binası
• İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi
• İstanbul Real Hipermarket Binası
• İstanbul Sirkeci Banka Hizmet Binası
• İstanbul Güneşli Operasyon Hizmet Binası
• İstanbul Esenyurt 110 no’lu Parsel (Marmara Park AVM)
• Nevşehir Lykia Lodge Kapadokya Otel
• Antalya Club Magic Life Kemer Imperial Otel

Devam Eden Projeler
• İstanbul Tuzla Çınarlı Bahçe Konut Projesi
• İstanbul Taksim Ofis Projesi

Planlanan Projeler
• İzmir Bayraklı Projesi
• İstanbul Tuzla Karma Proje (Teknoloji&Operasyon Merkezi – Ofis/Otel/Ticari Alan)
• Rusya Projesi

Arsalar
• İstanbul 4. Levent’te İş Kuleleri önündeki arsa (7.613 m2)
• İstanbul Üsküdar arsası (32.081 m2)
• İstanbul Kartal arsası (77.327 m2)
• İstanbul Esenyurt-102 ve 103 no’lu parseller (747,3 m2)


MIPIM
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Fransa’nın Cannes kentinde Reed MIDEM tarafından düzenlenen dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM 2012’de yerini aldı. İş GYO, mevcut portföyünün yanı sıra son dönemlerde öne çıkan projelerini fuar alanındaki standında tüm dünyaya sergiledi.  Dünyanın en tanınmış etkinlik düzenleyici firmalarından Reed Exhibitions’ın bir kolu olan Reed MIDEM 36 ülkede 44 endüstri alanında 460 etkinlik düzenliyor. Tam kadroyla çalışan 34 ofisiyle Reed MIDEM’in Amerika kıtaları, Avrupa, Ortadoğu, Asya Pasifik kıtalarında emlak ve gayrimenkul sektörüne yönelik düzenlediği fuarlar MIPIM (Marche International des Professionals d'Immobiliers) adıyla anılıyor. 

MIPIM 2012, 90’dan fazla ülkeden 4000 yatırımcıyı ve 6000 şirketi temsil eden gayrimenkul profesyonelini bir araya getiriyor. Fuar kapsamında ayrıca her yıl bir Onur Ülkesi seçiliyor.  Bu yıl Onur Ülkesi olan Almanya teması ile düzenlenen MIPIM 2012’de Alman kültürüne özgün motiflerin yoğunluğu dikkat çekti. Fuara Almanya’nın küresel alanda ses getiren projeleriyle dikkat çeken firmaları katıldı. Bu firmalar arasında Corpus Sireo Holding, DEKA Immobilien GmbH-DEKABANK, Allianz Real Estate, ECE Projektmanagement GmbH & Co. KG, DIC Deutsche immobilien Chancen AG & Co. KGAA gibi yatırım ve gayrimenkul firmaları yer aldı.

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.’nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak İMKB’de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmaktadır. Tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket etmektedir. İş GYO’nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendirilmiştir. 2011 yılı sonu itibarıyla Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık %40’ı ofis, %25’i alışveriş merkezi, %8’i otel, %9’u arsa, %12’si projeler ve %6’sı para ve sermaye piyasası araçları şeklindedir. Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM, Ankara İş Kulesi, Maslak Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay, Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Real Hipermarket, Mallmarine AVM, Marmarapark AVM, turizm sektöründe ise Seven Seas Oteli, Lykia Lodge Kapadokya Otel, Club Magic Life Kemer Imperial Otel portföyünde yer alan gayrimenkullerdir. Daha fazla bilgi için http://www.isgyo.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

 


Geri Dön