09 / 05 / 2024

İş yeri kira artış oranları Meclis'te! Yüzde 30'la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

İş yeri kira artış oranları Meclis'te! Yüzde 30'la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, iş yeri kiraları için bir kanun teklifi sundu. Bu kapsamda, iş yeri kiralarının sabitlenmesi öngörülüyor. İşte ayrıntılar...



Yüksek elektrik ve doğal gaz faturalarına girdi maliyetlerindeki yükseklik de eklendiğinde "esnafın nefes alamaz duruma geldiği" aktarılan gerekçede, "İş yeri sahiplerinin yüksek kira artış talepleri, iş yeri sahibi ile kiracıyı karşı karşıya getirmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

Konuya ilişkin, iş yerleri ve ofislerin kira artış oranlarının belirli bir süre sınırlandırılmasının esnafı ekonomik anlamda rahatlatacağının altı çizildi.

İş yeri kira artış oranları Meclis te! Yüzde 30 la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

Türkiye’de gün geçtikçe artan kira bedelleri herkesi etkiliyor. Konut kiralarının ardından iş yeri kiralarında yaşanan artışlar da gündeme geldi. 

Son dönemlerde esnafların kira şikayetleri oldukça arttı. Fahiş kira yükselişleri sebebiyle, pek çok esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de konu ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 

İş yeri kira artış oranları Meclis te! Yüzde 30 la sınırlandırılsın teklifi verildi! 

İstenilen kira artışını yapmayan esnafın dükkanını tahliye etmeye zorlandığına vurgu yapan Bendevi Palandöken, "Oraya bir yatırım yapılmış, o dükkanın işlemesi için yıllar geçirilmiş. Bu dükkan için tadilat, tasarım ve tabela yatırımları yapılmış, başka bir yere taşınması daha büyük maliyet oluşturuyor" ifadelerini kullandı. 

Palandöken, "Esnaf işletmeleri ve dükkanları için de yüzde 25 sınırlaması gibi bir uygulamanın getirilmesi çağrısı yapıyoruz" açıklamasında bulundu ve bu şekilde fiyat artışlarının engellenebileceğini vurguladı. 

Aile Bakanlığı'ndan müjde! Kesenin ağzı açıldı sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! 

Gram altını olanlar doları bırakın buna bakın! İslam Memiş açıkladı, duyanlar adeta bir yaşına daha girdi! Hemen bakın!

Acil nakite sıkışanlara hızır gibi ödeme! Bu kişiler 50.000 TL'yi almaya hak kazandı: Banka sonsuz destek başlattı

Gram altında fırtına değil resmen kasırga geliyor! Gram altın o gün 1.200 TL'yi aşacak! Bakmayan bin pişman olacak


Geri Dön