28 / 04 / 2024

İşbir Sünger, 2015 yılının ilk yarısında halka açılmaya hazırlanıyor!

İşbir Sünger, 2015 yılının ilk yarısında halka açılmaya hazırlanıyor!

İşbir Holding bünyesinde yer alan İşbir Sünger, halka açılmaya hazırlanıyor. Firma hisselerinin yüzde 35'ini 2015 yılının ilk yarısında halka açmayı planlıyor. İşbir Sünger fabrikası 45 milyar TL'lik sermayeye sahip...



İŞBİR Holding bünyesinde yer alan İşbir Sünger, halka açılmaya hazırlanıyor. Firma hisselerinin yüzde 35'ini 2015 yılının ilk yarısında halka açmayı planlıyor. Halka arz gelirini tanıtım ve reklam kampanyalarının yanı sıra yeni bir sünger fabrikasının kuruluşu için değerlendireceklerini söyleyen İşbir Yatak Genel Müdürü Metin Gültepe, "Yurtiçinde Güneydoğu'da ya da Ortadoğu'da yeni bir fabrika kurabiliriz" diyor. 


45 milyar TL sermayesi olan İşbir Sünger'in fabrikası  Ankara  Eryaman'da 33 bin metrekarelik bir alanda kurulu. Arazinin bugün 15 milyon dolar değere sahip olduğunu belirten Gültepe, şu bilgileri veriyor: "Daha önce burada sanayi imarı vardı. Birkaç yıl önce kentleşme alanına döndü. Bizde arsayı bu kapsamda değerlendireceğiz. Böyle bir proje ile arazinin değerinin en az iki katına çıkacağını düşünüyoruz. Fabrikamızı Ankara 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan arsamıza taşıyacağız. Arazinin satışından elde edilecek geliri ise şirket sermayesine ekleyeceğiz." İşbir Sünger'in, sünger alanındaki tecrübesini yatak sektöründe değerlendirmek amacı ile kurulmuş olan İşbir Yatak ise 2014 yılında 100 milyon TL ciro hedefliyor. Artan talebi karşılamak için 15 bin metrekare ek kapalı üretim tesisi ve 20 bin metrekarelik bölge depolarını hayata geçirecek olan firma, yenileme ve diğer giderler için 2014 yılında yaklaşık 5 milyon dolar harcayacak. Gültepe, iki ayrı proje üzerine de T^fayatak T ^.yatak uzmanı yoğunlaştıklarını dile getirdi. Bunlardan ilki "kişiye özel yatak" projesi olacak. Bu çerçevede, kişinin vücut profili çıkarılacak, bilgisayar destekli vücut analizi Belçika'da bir üniversitenin veri tabanında yapılacak. Üç hafta içinde yatak tüketiciye teslim edilecek. Fiyatı ise en üst segmentteki ürünlerle ile eş değerde olacak. 


Bir diğer yatırımlarının solvent ve su bazlı yapıştırıcı olduğunu dile getiren Gültepe, bu konuda da sonlara geldiklerini sözlerine ekledi. 


Yeni ürünün yılsonunda ayrı bir iş kolu olarak sektörde ihtiyaçları karşılayacağını belirten Gültepe, "Bu girdi ile hem maliyetlerimizi azaltacağız, hem de sektörün ihtiyacını karşılayacağız. Yerli üretim çok az su bazlı yapıştırıcı var. Bizim için ciddi bir kar marjı yaratacak" dedi. 

İşbir ve b-mix markaları ile Türkiye'de toplam yatak pazarının yüzde 5'inin kendilerine ait olduğunun altını çizen Gültepe, 2014 sonunda bu rakamı yüzde 6'ya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. 


Türkiye'de 130 uyku merkezinin bulunduğunu, bunun 12'sinin de kendilerine ait olduğunu söyleyen Gültepe, bu ay bu sayıyı 20'ye, yılsonunda ise 25'e çıkarmayı planladıklarını söyledi. Gültepe, "İlk yurtdışı uyku merkezini 2013 yılında Riyad'da açtık. 2014 yılının son çeyreğinde da Avrupa'da ilk mağazamızı açmayı planlıyoruz. Yurtiçinde ise 46 ilde varız. Diğer illerin tamamı yeni bir potansiyel oluşturuyor. Bunlardan 24'ü bizim için öncelikli iller" dedi. 


PARA 


Geri Dön