28 / 04 / 2024

İSG Avrasya 2016 Fuarı 28 Nisan'da kapılarını açıyor!

İSG Avrasya 2016 Fuarı 28 Nisan'da kapılarını açıyor!

İFO Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı “İSG Avrasya 2016”, 28 Nisan Perşembe günü kapılarını açıyor. Fuar, Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek.



İFO Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı “İSG Avrasya 2016”, 28 Nisan Perşembe günü kapılarını açıyor. Meydana gelebilecek kaza risklerini ve sağlıksız çalışma koşullarının neden olduğu meslek hastalıklarını en aza indirecek olan yeni teknoloji, ürün, hizmet ve uygulamaların sergileneceği fuar, Tüyap Beylikdüzü’nde gerçekleştirilecek. İSG Avrasya 2016, Türkiye’de iş kazalarının en yoğun yaşandığı inşaat, maden, taşımacılık ve metal sanayi ile tekstil ve konfeksiyon gibi yoğun işçi çalıştıran sektörler açısından önemli bir buluşma adresi olarak gösteriliyor.

 

Yüksekte güvenli çalışmanın püf noktaları, canlı uygulamalarla anlatılacak

 

ILO (Dünya Çalışma Örgütü) verilerine göre dünya genelinde yaşanan iş kazalarında inşaat sektörü önde geliyor. Türkiye’deki her üç iş kazasından birisi de yine bu sektörde gerçekleşiyor. Yaşanan kazaların çoğunluğu ise yüksekten düşme şeklinde kayıtlara geçiyor. İSG Avrasya fuar alanı içine kurulacak özel bölümde, sürekli olarak yatay ve dikey yaşam hattının nasıl kullanılacağı, yüksekten kurtarma ve tahliyenin nasıl yapılacağı, yüksek noktalara erişim yöntemleri, güvenli iskele kurulumu ve sökümü ile iskeleler üzerinde güvenli çalışma konuları uygulamalı sunumlarla anlatılacak.

 

Ayrıca, iş körlüğüne vurgu yaparak, problemli çalışma alanlarında riskleri ve tehlikeleri doğru tespit edebilmek amacıyla İş Güvenliği Uzmanları Derneği tarafından “Risklerin ne kadar farkındasınız?” isimli bir de yarışma düzenlenecek. Kendilerine verilen senaryoya en uygun fotoğrafları en hızlı bulanın, kazananı belirleyeceği yarışmada dereceye girenlere sertifika hediye edilecek.


Geri Dön