19 / 05 / 2024

İskenderun'a dev ekopark yapılacak!

İskenderun'a dev ekopark yapılacak!

Akdeniz Bölgesi’nin en büyük ekoparkı İskenderun Belediyesi tarafından hayata geçiriliyor. Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ekoparkın hem şehrin çehresini değiştireceğini hem de Türkiye’ye örnek olacağını söyledi.



İSKENDERUN Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’a bölgenin en büyük eko parkını yapacaklarını belirtti. Başkan Seyfi Dingil, eko parkın İskenderun’un çehresini değiştireceğini kente ayrı bir değer katacağını belirtti. 50 dönümlük Eski Karayolları arazisine yapılması planlanan Ekopark'ın, Türkiye'de örnek bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Seyfi Dingil, ”Hiçbir ayrım gözetmeden yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Çevre konusunda çok hassasız. İskenderun'a ayrı bir prestij katacak Ekopark, yeşille doğayla vatandaşlarımızın buluşma noktası olacak” dedi. 


ENGELLİLER UNUTULMADI 


Başkan Dingil, “Yürüyüş yoluna aks boyunca pergolalar ve oturma birimleri oluşturulacak. Spor aktivitelerinin bir arada gerçekleştirilebileceği futbol, basketbol ve tenis sahalarına yer verilecek. Spor sahalarının hemen bitiminde açık hava fıtness ekipmanları konulacak. Kullanılan fitness ekipmanları aynı zamanda engelli vatandaşlara hizmet verebilecek şekilde tasarlanacak. Meydan içerisine dinlenme, seyir ve eğlence amaçlı kuru havuz yapılacak” dedi. 


SAHiL SİLBAŞTAN DÜZENLENECEK


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahili yaşam alanı haline getirecek olan projenin hazırlandığını söyledi. Halkın sahilde 24 saat hoşça zaman geçirebileceğini belirten Başkan Seyfi Dingil, “Sahilde, gezinti, spor, kültür alanları oluşturulacak. Sahilimizi halkımızın günlük stres ortamından uzak hoşça zaman geçireceği, dinlenebileceği, gezinti, sosyal ve kültürel alanlarla bir yaşam alanı haline getireceğiz” dedi.


İskenderun yeniden inşa edilecek 


İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, "Halkımızı mağdur etmeyecek, kimseyi üzmeden, daha çağdaş, daha modern bir kent yapılandırmak istiyoruz. Projemizi halkımızın desteği ile hayata geçireceğiz. Bu kenti yeniden inşa etmek istiyoruz. Kentsel dönüşümün tüm aşamalarını tamamladık. İlk etapta 5 mahalleyi yeniden yapılandırıyoruz. Tespit çalışmaları başlayacak. Halkımızı mağdur etmek etmemeye gayret gösteriyoruz. Amacımız yıkıp yeni ev yapmak değil" dedi. 


FEYEZAN KANALI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR 


Yıllardır İskenderunluların kokusundan ve kirliliğinden dolayı mustarip olduğu feyezan kanalının ıslahı ile ilgili çalışmalar başlıyor. Başkan Seyfi Dingil, “Seçim zamanında feyezan kanalı ile halkımıza söz vermiştik. Bu ilk adım. Kanalın ıslahı bittikten sonra çevre düzenlemesini belediye olarak biz yapacağız. Kanalın çevresinde özel yürüyüş parkurları, gezi alanları, bisiklet yolları ve kafeteryalar ile halkımızın nefes alacağı alanlar, kanalın başlangıcında bağlama denilen bölgede yapay göl ve mesire yerleri yapacağız” dedi. 


Akşam


Geri Dön