04 / 05 / 2024

İskenderun'da kaçak yapılar yıkılmalı!

İskenderun'da kaçak yapılar yıkılmalı!

Hatay Milletvekili Ercüent Kimyon, kaçak inşaatlarla ilgili konuştu. Kimyon, kaçak inşaatlarda yıkım ve para cezası verilmesini, sorumlular hakkında da suç duyurusunda bulunulması gerektiğini belirtti.



Hatay Milletvekili Ercüent Kimyon, iskenderun'da inşa edilen kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kimyon, kaçak inşaatlarda yıkım ve para cezası verilmesini, sorumlular hakkında da İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi. 


Kimyon, "Hatay İli İskenderun İlçe Belediyesi sınırlaarı içerisindeki Düğünyurdu Mahallesi bulunan Tapuda Hatay İli İskenderun İlçesi Düğünyurdu 2652 nolu parsel de  TOKİ  tarafından yaptırılan 1053 adet konut inşaat ruhsatı olmadan yapılmaktadır. Öncelikle ruhsatsız yapılan inşaatların tespit edilerek kaçak inşaatların durdurulmasına ve ilgililer hakkında İskenderun Belediyesi yetkililerince işlemde bulunularak Yapı Tatil Zaptı tutanağı tutularak, İskenderun Belediyesi Encümenince 3194 sayılı İmar Kanun'un 32. ve 42 maddesine göre para cezası ve yıkım kararı verilmesi yanında kaçak yapı yapan ilgililer hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 184. maddesi kapsamında ile yapı müteahhidi, şantiye şefi, yapı denetim işleri yapan müşavirlik firması yetkilileri hakkında yasal işlem yapılması için İskenderun Belediyesi tarafından İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunularak ilgililerin cezalandırılması için gereğinin yapılmasını talep ediyorum'' şeklinde konuştu.



Ses Gazetesi


Geri Dön