30 / 04 / 2024

İŞKUR'dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

İŞKUR'dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

İŞKUR 'dan milyonlarca işsiz vatandaşı yakından ilgilendiren haber geldi. İŞKUR 70 bin işçi alımı için güncel ilanlarını yayımlamaya başladı. İşte İŞKUR tarafından alım yapılacak iş ilanın detayları...



İŞKUR en fazla 13 bin 336 kişi beden işçisi ararken; Bunu 3 bin 52 kişi ile temizlik personeli, 725 kişi ile makineci (dikiş), 1644 kişi ile satış danışmanı ve 1.352 kişi ile garson takip ediyor. Ocak ayında İŞKUR tarafından 158 bin 425 iş başvurusu yaptıldğının bilgisini paylaştı.

Açık pozisyonların yüzde 99,7'si özel sektörden gelirken,  sektörlere göre en fazla açık istihdam imalat sanayinden alındı. Geçen ay kurumda yüzde 65,4'ü erkek, yüzde 34,6'sı kadın olmak üzere 112 bin 992 kişi işe alındı. Çoğu işe yerleştirme, satış danışmanı veya uzmanı, güvenlik görevlisi ve hazır giyim işçisi meslekleri yer aldı.

İŞKUR dan 70 bin işçi alımı ilanı yayımlandı! Her meslekten alım yapılacak!

İSTANBUL İLK SIRADA

İstanbul, 16 bin 200 kişi ile Ocak ayında işe yerleştirilen sayısının en çok olduğu il oldu.  İstanbul'u 8 bin 864 ile Konya, 8 bin 323 ile Kocaeli, 7 bin 902 ile  Ankara  ve 4 bin 856 ile İzmir takip etti. Ocak ayında en az işe yerleştirme ise Hakkari, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt ve Tunceli'de gerçekleşti.

19 BİN KİŞİYE KURS

İŞKUR, işbaşı eğitim programı ve mesleki eğitim kursları gibi aktif işgücü piyasası programları kapsamında Ocak ayında 5.784 program düzenleyerek bu programlardan toplamda 19.760 kişinin yararlanmasını sağlamıştır. Ocak ayında mesleki eğitim kursları arasında en fazla kursiyer, dokuma, konfeksiyon ve makineci, yazılım geliştiriciliği, modelist yardımcılığı kurslarında yer aldı.

İŞKUR tarafından açıklanan 70 bin alım için başvurularının nasıl yapılacğaı milyonlarca işsiz tarafından arşatırılıyor. Kayıt, kayıt koşulları da merak edilen konular arasında. İŞKUR üzerinden bir işe başvuru yapabilmeniz için adım adım yapmanız gerekenler...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön