30 / 04 / 2024

İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?

İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?

Ünlü ekonomist İslam Memiş, yeni yayınladığı videoda BDDK'nın hamlesi sonrasında altın ve dolar kurunun izleyeceği akıbete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



BDDK'nın cuma günü döviz varlıkları 15 milyon TL'nin üzerinde olan şirketlerle ilgili aldığı kararın ardından dolarda hızlı bir düşüş görüldü. Dolar, 16.50 TL seviyelerine kadar indi.

Ünlü Altın ve Para Politikaları Uzmanı İslam Memiş de YouTube hesabından yeni gelişmeleri yorumladı.

"Döviz kurlarında yaşanan sert düşüşler, gram altın ve gram gümüşte devam gelir mi, yatırımcısı ne yapmalı, TL'de bekleyenler ne yapmalı, kurlar neden düştü" gibi sorulara yanıt vermeyi planladığını belirten Memiş, BDDK'nın kararını son derece isabetli olduğunu savundu.

İslam Memiş açıkladı: Altın ve dolar düşecek mi, yükselecek mi?

İslam Memiş, sözlerine şöyle devam etti: 

"Geçtiğimiz yıl da döviz kuru 18 seviyesini gördüğünde kimse dövizine dokunmuyordu, teminat gösterip kredi kullanıyordu. Türkiye'nin ekonomisi onların umrunda değil. 15 milyon TL karşılığı dövizi olanlar dokunmuyor, TL kredisi kullanıyor. Enflasyon patlak versin, çarşı pazarda insanlar mağdur olsun. Zenginin daha zengin olduğu sistem bozulmuş oldu."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön