04 / 05 / 2024

İslam Memiş açıkladı! Dolar ve Euro bozduracaklar yarını beklesin!

İslam Memiş açıkladı! Dolar ve Euro bozduracaklar yarını beklesin!

İslam Memiş tv100comtr'de dolar ve euro hakkında bir yazı kaleme aldı. "Dolar ve Euro’da karar vermek için yarını bekleyin" ifadelerini kullanan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş "17 liranın üzerinde dolar alınır mı?" sorusunu yanıtladı.



İslam Memiş tv100comtr'de kaleme aldığı bir yazıda "Teknik olarak 1,00-1,0450 aralığını takip etmekte fayda var. Orta ve uzun vade için düşük, kısa vade için belirsiz bir süreçten geçiyor. Döviz yatırımı için dolardan daha avantajlı olduğu görülmekte. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceği fiyatlanıyor. Dolar/TL kuru 17,60 lira direncini yukarı yönlü zorluyor. Dolar endeksinin 106 seviyesine gerilemesi, EUR/USD paritesinin 1,0250 seviyesine yükselmesine rağmen dolar/TL kurunun yükselişi iyi değil. Yukarıda 17,80 lira direnci var." ifadelerini kullandı.

Temmuz-Ağustos ayı için “Dolar/TL kuru 17-18 aralığında dalgalanır, geniş bant aralığına odaklanmakta fayda var” düşüncesinin devam ettiğini açıklayan Memiş, ardından şu cümleleri kurdu:

"17 lira seviyesinin üzerinden maliyet yapar mıydım? Hayır. Çünkü karşısında değer kaybetmiş diğer para birimleri daha avantajlı." 

İslam Memiş

Diğer taraftan Borsa'nın oldukça ucuz kalmaya devam ettiğini hatırlatan Memiş, getiri olarak bakıldığında dolardan çok farklı ensturmanlara odaklanmakta fayda olduğunu belirtti. İslam Memiş, TCMB'nin faiz indirimi yapması durumunda 18 lira seviyesinin üzerinin görülebileceğini bildirdi. Son olarak İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Ancak bu ihtimal mantıken çok riskli. Yarın merkez bankalarına odaklanacağımız, etkilerinin hem yarın öğleden sonra hem de Cuma günü göreceğimiz bir fiyatlamaya hazır olmak gerek."

Migros'ta çılgın perşembe indirimi! Tavuk ve kırmızı et fiyatları dip yaptı! İşte 21 Temmuz 2022 fiyat listesi!

Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak! İşte piyasanın tahmini…

Bitcoin yeniden 23 doları aştı! Bitcoin yükselmeye devam edecek mi

İzmir'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön