04 / 05 / 2024

İslam Memiş altını olanları uyardı!

İslam Memiş altını olanları uyardı!

Altın ve Para Piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gram altının bugünü ve yarınına ilişkin değerlendirmede bulundu.



Memiş, hiç gram altın yatırımı olmayanlar için, "Hiç gram altın almamış olanlar, ihmal edenler 950 lira seviyesine kadar bekleyebilir. Fakat yine bundan sonraki sürede destek seviyesi test edildikten sonra hızlı bir toparlanma bekliyorum. Bu kez hedef 1200 lira seviyesi. Bunun nedeni ise ons altın olacaktır" şeklinde konuştu.

Uzun vadeli öngörüsünde bir değişiklik olmadığını belirten Memiş şunları söyledi: "Ons altında görülecek hızlı çıkışlar belki 2300-2400 dolar seviyeleri sene sonuna kadar test edilebilir. 1200 lira seviyesini takip etmeyi sürdüreceğim. 2022 senesiyle ilgili öngörüm 1450 dolayları, bu öngörümde bir değişiklik yok. İlk altı ay geçti, geriye kaldı ikinci altı ay. İlk 6 aydaki öngörülerim gerçekleşiyor."

İslam Memiş altını olanları uyardı!

Memiş sözlerini şöyle sürdürdü:  "780 TL seviyesinden başlamıştık seneye şu an 1000 liranın üstündeyiz. Gram altında dolar TL kaynaklı kısa vadeli bir geri çekilme sonrası bu kez ons altın kaynaklı yükselen bir dönem göreceğiz. Önce 1200 devamında ise 1450 lira seviyelerini beklemeyi sürüdreceğim."

"Ons altın dediğimiz gram altın hesabı yaparken günlük dolar kuru şu anda 17.33 lira çarpı ons altın 1835 dolar çarpı 31 ons. Gram altını bu şekilde bulabiliyoruz. Ons altını dolar paritesi üzerinden satın alıyoruz. Yani 1 kilogram altının karşılığında alım satım işlemi diyorum buna."

Memiş, gram altın yatırımcısına önemli bir uyarıda bulundu: "Gram altın yatırımcısı içeride çok mağdur oluyor, varlıkları üzerinden alım satım yaptıkları için. Bu alışkanlığı devam ettiren pek çok insan var. Onlara her zaman zarar edeceklerini bildiriyorrum. Bundan kurtulmanın bir tek yolu uzun vadeli yatırımcı olmak. Fiyattan ziyade miktara bakacaksınız. Bankadan kuyumcudan altın alıyorsunuz, o zaman siz miktar üzerinden yolunuza devam edeceksiniz. Sene içerisimnde binlerce kez fiyat değişecek, siz fiyata ayak uydurmak için alım satım yapmaya çalışırsanız olmaz."

Editörün Notu: Bu haber 23 Haziran 2022, saat 22.32'de yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 35 kuruş, euro 18 lira 25 kuruş, altının gramı ise bin 21 lira 33 kuruş değerindedir.

Altın ve dolar alacaklar dikkat! İslam Memiş'ten faiz kararı öncesi tarihi uyarı!

Araba almayı düşünenler bu habere dikkat

Ekonomist Şirin Sarı'dan altın yatırımcılarına kritik uyarı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön