14 / 05 / 2024

İslam Memiş 'daha erken' diyerek hem uyardı hem de tarih verdi! 

İslam Memiş 'daha erken' diyerek hem uyardı hem de tarih verdi! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'daha erken' diyerek hem uyardı hem de tarih verdi...



Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken ve yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında yer alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın ve dövizdeki yükselişlerin süreceğini dile getirerek, FED'in faiz kararının önemine değindi. Yatırımcıların açıklamalarını merakla beklediği İslam Memiş, ekonomide sancılı süreçlerin en az bir sene daha devam edebileceği konusunda da önemli uyarılar yaptı.

İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in konu ile ilgili o açıklamaları...

Yatırımcıların yakından takip ettiği altının onsunda yaşanan artışlar ve döviz kurunda yaşanan yükselişler sonrasında iç piyasada da altın fiyatları yeniden şekillendi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre gram altın Mart'ta 2 bin 200 TL'yi geçti. Haber Global'e önemli açıklamalar yapan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, orta ve uzun vadeli ölçekte altındaki yükselişin devam edeceğini dile getirdi. Açıklamasında gram Altın/TL fiyatında 3 bin, ons altın da 2 bin 350 dolar seviyesinin radarda durmayı sürdürdüğünü kaydeden İslam Memiş, "Kısa vadeli bir durağanlık vardı, geçtiğimiz hafta kar satışları vardı. Ons altın 2 bin 188 dolar seviyelerinden 2 bin 156 dolar seviyelerine kadar geriye çekildiği için gram altının yeniden haftaya 2 bin 444 seviyesinden fiziki altın tarafında kapanış yaptığını gördük. Önümüzdeki hafta da oldukça kritik. Önümüzdeki hafta çarşamba akşamı Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı var. FED'in merakla beklenen faiz kararı küresel piyasalar açısından, altının yönü açısından oldukça önemli olacağını söyleyebilirim" dedi.

İslam Memiş daha erken diyerek hem uyardı hem de tarih verdi! 

"ZORLU BİR SÜRECE HAZIRLIKLI OLMAK LAZIM"

Yaptığı açıklamada bugünkü enflasyonist ortam ve koşulların dövizin yükselişini sürdürmesine olanak sağlayacağını dile getiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 15 gün sonraki seçimle birlikte fiyatlarda bir patlama olacağı şeklindeki spekülasyonların tam olarak doğru olmadığını kaydetti. Ayrıca diğer taraftan seçim sonrası hayatın biraz daha zorlu olacağı konusunda uyarılar yapan İslam Memiş "Söz konusu bu zorlu sürece hazırlıklı olmak gerekiyor. Kredi muslukları kapalı. Fabrikaların, iş insanlarının, sektörlerin nakit ulaşımı daha  da güçleşiyor ve her geçen gün nakit ulaşımı da zorlaşıyor. Kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler bulunuyor. Faiz tarafında yine belirsizlikler oluşuyor ve bu nedenle Sayın Şimşek de kendi ağzından 'Piyasalar hazır, bu sancılı süreç devam edecek. Ona göre kendinizi hazırlayın. Kimse para için benim yanıma gelmesin' gibi söylemlerde bulunuyor. Bu nedenle de zorlu süreç. Benim kişisel tahminim bu şekilde. En azından 1  yıl daha süreceği yönünde. Ben kısa vadeli bir iyimserlik de beklemiyorum. Ekonomi yönetimi senenin 2. yarısından sonra enflasyon tarafından bir düşüş öngörüyor. İyimserlik tarafında beyanlar geliyor. Fakat bence daha erken, bu sancılı en az bir yıl daha devam edebilir" dedi.

 

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Emlak vergisi 1. taksit ödeme ekranı Mart 2024! Emlak vergisi ödemesi nereden, nasıl yapılır? 


Geri Dön