05 / 05 / 2024

İslam Memiş doların barajını açıkladı, rakam verdi!

İslam Memiş doların barajını açıkladı, rakam verdi!

Ünlü para ve piyasalar uzmanı İslam Memiş, "Özellikle çarşamba günü ve sonraki süreçlerde dalgalı seyir yüksel olabilir, bu haftaya çok dikkat etmek gerekiyor" ifadelerine yer verdi.



Bu hafta oldukça kritik. Bir, Çin-Tayvan arasındaki gerilim vardı. Jeopolitik riskleri tırmandıran, bakalım nasıl gelişmeler olacak. iki, ABD Merkez Bankası üyelerinin açıklamaları var, şahin tonda açıklamalar yapacaklar, 75 baz puan geleceğine dair piyasaları pompalamaya devam edecekler. Üç, ABD enflasyon verisi çift haneli olabilir. Eğer rakamlarla oynamazlarsa 10.4 civarında bir enflasyon verisi karşımızda olabilir. Rakamlarla oynarlarsa yine tek hanede kalan bir enflasyon rakamı görebiliriz. Oldukça yüksek tansiyonla piyasaların karışık seyirde haftayı tamamlamasını bekliyoruz. ABD'de resesyon belirsizliği de devam ediyor. ABD enflasyon verileri her ayın ikinci haftasında açıklanır bu da doların hem yurt içi hem uluslararası piyasalardaki değerlerini etkileyen unsurlardır. Ben ve yol arkadaşlarımda dolar ve altın olmadığı için biz pozisyonlarımızı TL olarak korumaya devam ediyoruz. Umarım siz elinizdeki pozisyonlardan bir şekilde kazanırsınız. Bizde ne döviz ne altın var. Borsadaki 2770 puanlık yükselişin devam ediyor olması, yabancıların iştahını kabartmaya devam ediyor. Teknik olarak satış gelecek mi, gözlemliyoruz.

"Doların barajı"na dair konuşan Memiş şöyle devam etti...

İslam Memiş doların barajını açıkladı, rakam verdi!

DOLARIN BARAJI...

Dolarda 18 lira baraj. Bizim yerine koyacağımız seviye 17.30 lira seviyesi, bakalım olacak mı? Biz 17.30 seviyesini beklemeye devam edeceğiz. 18'in üzerinde kalmaya devam etsin, bizim için önemli değil. Biz tam bir yatırımcı mantığıyla hareket ediyoruz. Biz bir bant aralığı belirliyoruz, sadık bir şekilde beklemeye devam ediyoruz. Euro ucuz kalmaya devam ediyor, petrol fiyatlarında 100 dolar altı rakamlar, ucuz kalmaya devam ediyor. İnşallah pompa fiyatlarına yansır.

ÇARŞAMBADAN ÖNCE, ÇARŞAMBADAN SONRA

Altın ons fiyatında bu hafta 1770-1795 aralığını takip edeceğim. Bir toparlanma var 1795'i gören herkes 1800'ü kıracak modunda beklentiye girebilir ama benim beklentim aşağı yönlü. Ben beklemeyi tercih ediyorum. Her ne kadar yükseliş olsa da beklemeye devam edeceğim. Gram altını 1030'dan satmıştık, gram altında aşağıda 1020, yukarıda 1040 seviyesi var. Biz beklemeyi tercih ediyoruz. Her ne kadar 1040-1050 görülse de biz uzak kalmayı tercih ediyoruz. Emtia taraflarında çarşambaya kadar pozitif görünüm devam eder. Kripto paralar çarşamba gününe kadar pozitif görünümünü devam ettirir, 24 bin dolar seviyesinin üzerinde kalıcı olabilirse bu kez 27 bin doları takip edebilirsiniz. Yine sterlin dolar da ucuz kalmaya devam ediyor. Bu hafta piyasaları ikiye ayırmanız gerekiyor, çarşamba öncesi ve sonrası, kader günü. ABD enflasyonu açıklanacak, Fed üyelerinden açıklamalar gelecek. ABD'de enflasyon tek hane gelirse aşağı yönlü trend mi olacak, yoksa çift hane mi olacak göreceğiz.

Editörün Notu: Bu haber 9 Ağustos 2022, saat 20.33'te yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 87 kuruş, euro 18 lira 45 kuruş, altının gramı ise bin 25 TL değerindedir.

Akaryakıt fiyatları yine değişti! İşte en güncel motorin, benzin ve LPG fiyat listesi!

"Gram altın patlama yapacak" diyen İslam Memiş tarih paylaştı!

Dolar kahini Selçuk Geçer, büyük krizin tarihini verdi! 'Dolar 70 TL olacak!'


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön