18 / 05 / 2024

İslam Memiş: Gram altının pimi çekildi! Altının yanıltıcı yüzü sizi yanıltmasın!

İslam Memiş: Gram altının pimi çekildi! Altının yanıltıcı yüzü sizi yanıltmasın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş haftaya düşüşle başlayan emtia fiyatlarının gerilemeye devam ettiğini belirterek bazı noktalara dikkat çekti. İşte detaylar!



Altın ve gümüşün ons fiyatlarındaki düşüşlerin göz önüne alınması gerektiğini söyleyen İslam Memiş, Geçen hafta 1.807 dolar seviyesine yükselen altının ons fiyatının 1.759 dolar seviyesine düştüğünü, altının gram fiyatı 1.040 liradan gerilediğini söyledi.  Memiş, altın ve gümüş fiyatlarını enflasyon nedenli kasten baskılandığını söyleyerek "Altın ve gümüş gerçek değerinden işlem görmedi. Ancak pimi çekilmiş bomba gibi kenarda bekliyor!" şeklinde konuştu. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş tv100'e yaptığı açıklamalarına şöyle devam etti; "Gram altında destek seviyemizi 1.012 lira olarak belirlemiştik. Aşağıya inerse, yani aşağı sarkarsa, 997 lira seviyesi. Orası da aşağı kırılırsa 980 lira. Ancak burada bir tuzak olacak! İşte o tuzağa kapılmak akıl karı değildir. Tuzağın adı da “Makas Aralığıdır.”

Dün akşam ekranlarda 1.011 lira seviyesini gösterdiler. Gel bankaya, gel Kapalıçarşı’ya fiyat 1.030 lira. Yani fiyat düştükçe talep nedenli makas açılır ve yatırımcı 1.000 liranın altında almakta zorlanır.  Anlık ve günlükte belki alabilir. O da büyük bir kısmet olur. Size ekranda 1.000 lira gösterecekleri gram altını muhtemelen 1.010 ile 1.020 liradan alabilirsiniz.  Nedeni budur ve bu görüntü de sizi yanıltmasın. En azında risk almak yerine 1.010 ile 1.020 lira aralığından yüzde 50 almak bana daha mantıklı geliyor. Biraz daha gerilerse diğer yüzde 50’yi alır sezonu kapatırsın. Ben kesinlikle Eylül 1 itibariyle açıkta kalmayı tercih etmem! Bir sonra ki ataklar bana 1.090 ile 1.110 ve 1.200 lira seviyelerini işaret ediyor.

Yıl sonuna doğru yaptığım 1.450 lira seviye ile ilgili öngörüm devam ediyor. Şimdi de gram altının kurtarıcısı dolar TL bazında. O da biraz geri çekilince tam olarak taşlar yerine oturacaktır. Gümüş ise altına kıyasla bedava."

TOKİ sosyal konutlar için maaş sınırı belli oldu! İşte TOKİ sosyal konut projesine dair son gelişmeler!

Kamu kuruluşlarına 30 bin personel alınacak! Alımlar ilkokul mezunları arasından yapılacak! İşte detaylar!

Emekliler çifte bayram yaşayacak! Bayram ikramiyelerine de el atıldı! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön