27 / 04 / 2024

İslam Memiş son dakika duyurdu! 23 gün sonrayı işaret etti

İslam Memiş son dakika duyurdu! 23 gün sonrayı işaret etti

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi. Altın yüksek seviyelerden geri dönerken, Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar için yeni tahmin yaptı. Memiş, 'Son fırsatlar' uyarısı yaparak kritik ayı işaret etti.



Piyasalarda hareketli bir hafta geçti. ABD tarafından gelen haberler ve yurtiçi gündem altın, dolar, borsada etkili olmaya devam ediyor.

Yatırımcının gözdesi altında rekor serisinin yerini düşüş aldı. ABD tarafından gelen veriler dolar tarafında fiyatlamaya neden olurken, doların diğer para birimleri arasında güçlü duruşu da diğer yatırım araçlarını düşüşe itti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarla ilgili çarpıcı bir yorum yaptı. Altın için ‘son fırsat’uyarısı yapan Memiş, eylül ayı için de konuşulacak ‘yeni enstrüman’ tahminini yaptı.

“ENFLASYONDA YÜKSELİŞİ GÖRECEĞİZ”
İslam Memiş, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda piyasaların haftalık değerlendirmesini yaptı ve enflasyonla ilgili "Bu hafta enflasyon açıklandı. Önemli bir veriydi ancak enflasyon tarafındaki yükseliş piyasaların genel beklentisi doğrultusunda yüksek geldi. Rakamlar yüksek geleceğini söylüyordu. Sürpriz bir gelişme yok. Özellikle enflasyon verisi yüzde 48 civarına kadar yükselirken yüzde 9.5'luk aylık artış gerçekleşti. Yıllık bazda yüzde 60'lık kapanış gerçekleşebilir. 2024 ortalarına kadar enflasyonda yükselişi göreceğiz." ifadelerini kullandı.

ONS ALTIN, GÜMÜŞ VE DOLAR İÇİN ÖNEMLİ VERİLER
İslam Memiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına vurgu yaparak “Mehmet Şimşek, 2024'ın ilk yarısına kadar yükselişi ifade etti. TCMB'nin enflasyon sunumunda da aynı beklentiler cümlelerle birlikte fiyatlandı. ABD'de Tarım Dışı İstihdam Verisi açıklandı. Küresel piyasalar için önemliydi. Beklentinin altında açıklandı. Bu da ons altında, ons gümüşte, dolar karşısındaki enstrümanlarda toparlanmayı gündeme getirdi. Bu iki veri çok önemliydi para piyasaları için." diye konuştu.

BORSADA RALLİ YAŞANDI, YATIRIMCI KÂR ETTİ
İslam Memiş, borsada hafta boyu yaşanan rekorlar sonrasında yatırımcısına büyük getiri sağladığını dikkat çekerek “"Borsa tarafındaki yükselişlerin devam ettiğini görmüş olduk. Borsada ralli devam etti. 7400'den haftayı tamamladı. Kenarda beklemeyi tercih ediyorum burada, giriş için acele etmiyorum. Borsa tarafındaki yatırımcılar kazanmaya devam ediyor. Ancak şirketler yükselişler kadar kazandırdı mı burada soru işaretleri var. Temmuz ayında enflasyona karşı yatırımcıyı yine borsa korumuş oldu. Temmuz ayı içinde döviz kurlarında, altında yüzde 4.5 - 5 civarında getiri oldu. Yıl sonuna kadar yükselişler devam edecektir. 7700 görülecektir borsada. Dolar bazlı yükseliş trendi de sürecektir ancak geri çekilme olursa çok sayıda yatırımcı çıkmak isteyebilir. Borsadaki karın cebe koyulması çok önemlidir. Önemli olan kazancı korumaktır." uyarısında bulundu.

BÜYÜK FIRSATI KAÇIRMAYIN!
Önümüzdeki hafta değerli madenlerde alım fırsatı olabileceğini söyleyen Memiş, altın ve doları olan yatırımcılar iki önemli veriyi işaret ederek tarih verdi. Memiş,  

"Karını cebine koyanlar, altın ve gümüş tarafında değerlendirirse isabetli olur. Neden? ABD'de enflasyon ile TCMB'nin faiz kararını takip edeceğiz. Önümüzdeki haftalardaki bu verilerin hazırlığını da bugünden yapmak lazım. 1680 - 1730 bant aralıklarını takip edin ve alım fırsatıdır dedim gram altın için. Uyarılar ne kadar dikkate alındı bilemem ama gram altın ve gram gümüş ile ons altın ve ons gümüş güzel fırsatlar sundu. Önümüzdeki haftalarda dolar TL kurundaki baskılanma 27 lira altındaki bitirilirse dolar yükselirse, 27.50 dirençleri var, yükselişleri de elinde dolar bulunduran fırsata çevirmeli. 26.60 ve 26.30 destek seviyelerinin gündeme geleceğini düşünüyorum ben. Elinde dolar tutan 27.50 - 27.70 bantlarında değerlendirmeli.” diye konuştu.

"ALTIN VE GÜMÜŞ İÇİN SON HAFTA"
“Elindeki doları olanlar için bu hafta parite üzerinden altın ve gümüş almak için son hafta” diye uyaran İslam Memiş, “Son düşüşler olabilir uyarılarım vardı. Ons altın 1941 seviyesinde ancak önümüzdeki haftalarda yukarı yönlü hareketler izleyebiliriz. Ben ağustos ayı içinde 2000 dolar üzerinde ataklar bekliyorum. Ons altındaki bu düşüşler güzel peki bitti mi hayır. Pazartesi günü de fırsatlar değerlendirilebilir. 28.80 destek seviyesini önemsiyorum gümüş onsunda. Bu da elinde dolar bulundurup gümüş almak isteyen için güzel fırsatlar sunuyor.

1.1031'de euro dolar paritesi. Hızla yükseldi. Bu ay içinde 1.13, 1.1325'e kadar yükseliş öngörüyorum. Euro almak isteyenler de bu tarafı yakından takip etmeli.” dedi.

EYLÜL AYINA DİKKAT, YENİ YATIRIM ARACI GELEBİLİR!
Dolar ve altında önümüzdeki hafta yükseliş trendi görülebileceğine dikkat çeken Memiş, eylül ayına dikkat çekti ve “Dolar endeksinde de düşüş bekliyorum. Bu da ağustos ayında yaşanacak yükselişlerde elinde dolar bulunduran eylül ayına bir hazırlık olacak. 26.60, 26.30 benim iyimser beklentim. Eylülde orta vadeli program da açıklanacak. Yeni bir araç açıklayabilirler. Eylül içinde Orta Vadeli Program ile birlikte enflasyon getirisine odaklı yeni bir ürün açıklanabilir. Yatırımcı dolara yönelmesin gibi bir adım olabilir." uyarısında bulundu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön