24 / 07 / 2024

İslam Memiş’ten altın piyasasına dair kritik uyarı! Ucuz altın kimde? İşte detaylar!

İslam Memiş’ten altın piyasasına dair kritik uyarı! Ucuz altın kimde? İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın piyasasına dair önemli uyarılarda bulundu. İşte detaylar!




Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Ucuz altını kim alıyor sorusuna dair açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, kendisine ait olan  Youtube hesabından yaptığı değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığını her açıklamasında yineleyen Memiş'in açıklamaları şu şekilde;

“Dolar endeksi gerilemeye başladı. 108-109'a kadar yükselen dolar endeksinin bir düzeltme yaptığını görmekteyiz. Önümüzdeki hafta çarşamba belli olacak. Fed'in faiz kararı açıklanacak, küresel piyasalar için bu çok önemli. Dolara ihtiyacı olan ülkeler bakımından veya enflasyon oranları üzerinden oldukça kritik. Önümüzdeki hafta çarşambaya kadar birkaç video daha paylaşıp yorumlama yapacağız. Küresel borsalarda gerilemeyle bir miktar toparlanmalar var. Döviz kurunda yukarı yönlü ataklar olsa da ben borsadaki gelirin daha fazla getiri sağlayacağını, bunu ağustos sonuna kadar da daha fazla kazandıracağını düşündüğüm için borsaya giriş yaptım.

Şu anda 17.60'ın kırılamadığını görüyoruz ama kırılma ihtimali yüksek. Yükselişlerini 17.80'e kadar devam ettirebilir. Dolar endeksinin 106'ya geriliyor olmasına rağmen, Euro, dolar paritesinin yükseliyor, dolar kurunun 17.50'lerde olması, 17.60-17.80'inin test edilmesini güçlendiriyor. Dolar endeksi düştü, dolar kuru yükseldi. Tam tersi olması lazımdı. Şimdi dolar kurunun 17.40'larda olması gerekirken 17.50'lerde olması yükselişin devam edeceğinin işaretini veriyor. 17.60 kırılırsa 17.80 gündeme gelme ihtimali bulunuyor.

Euro/TL kuru 17.96-18.06 lira aralığında. İç piyasalarda Euro, TL kuru biraz daha ayrıştı. Çünkü Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı var. 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor. Satın alındığı için euro  toparlanma gözlemliyoruz ama bu yükselişlerin de cılız kaldığını gözlemliyoruz. Euro, dolar paritesindeki değer kayıpları dolar yatırımcısına da iyi fırsatlar yaratıyor. Ben bile kişisel olarak 1.07'den bile aldığım euro bulunuyor. O nedenden dolayı 1.02, 1 seviyeleri çok düşük. Bunu fırsata çevirmek isteyenler göz ardı etmesin.

Altının ons fiyatı 1711 dolar seviyesinde bulunuyor. Manipülasyondan kaynaklanan baskılanan bir altın ve gümüş var. Ucuz altını kim alıyor sorusunun cevabı ABD'de bulunan yatırımcılar, şirketler veya elinde dolar bulunduran, dolarla altın alan yatırımcılar. Milletimin doları varsa şu anda diğer doları olanlar gibi ucuza altın alabilir. Gram altın, TL fiyatında işler hiç de öyle yürümüyor. Ben ısrarla gördüğünüze değil, aldığınız fiyata bakın uyarılarım var. Yaklaşık 2 haftadır, lütfen inanmayın. Nisan ayında söylemiştik, 900'ün altında gram altın almayın, Haziran, temmuz ve ağustos aylarında 950 altında gram alamayacaksınız diye fikrimi söyledim. 950 ile 1000 lira aralığında kademeli alım yaparak bu altın işini alıp sonlandırmak gerekir. Nedeni altın rakamlarını pozitif yönde etkileyen birçok etken bulunmasıdır. Enflasyon yükseliyor, kapanmalar gündeme geliyor, enerji krizi patlak verdi, gıda kıtlığı tarafında birçok problemi görmeye devam edeceğiz. Altında gerçek değerin bu olmadığını hep beraber göreceğiz.

İŞKUR’dan KPSS şartsız memur alımı! 8 bin TL maaş imkanı! İşte şartlar!

Beyaz eşya satışlarında beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

Otoyol ödemelerinde yeni dönem! Yakında başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön