16 / 06 / 2024

İslam Memiş'ten altın uyarısı! 2 tarihe dikkat çekti

İslam Memiş'ten altın uyarısı! 2 tarihe dikkat çekti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar, euro, borsa ve gümüş fiyatlarına ilişkin çarpıcı tahminler yaptı. İşte tüm detaylar...



Fed kararına göre piyasalar
İslam Memiş, Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının tonuna göre, piyasaların vereceği olası tepkilere dair öngörüsünü açıkladı:

"Birinci ihtimal, Powell iyimser bir açıklama yaparsa altın gümüş onsunda yeni zirveler görebiliriz. İkinci ihtimal 25 puan artış ama şahin tonda açıklama ve bu kez de altın onsunda, gümüş onsunda, euro dolar paritesinde aşağı yönlü, bir ay baskılanan bir altın, gümüş, kripto paralar ve pariteler göreceğiz. Şu anda bu ihtimaller yüzde 50/50. Bu ihtimaller o kadar belirsiz ki, bununla birlikte yatırım araçlarındaki belirsizlik de devam ediyor. 3 Mayıs'a kadar bant aralığında sıkışan bir piyasa göreceğiz."

İslam Memiş, seçim sonucuna göre piyasalarda oluşabilecek gelişmeleri şöyle öngördü:

"Size 1960 dolar, 1950'ye kadar gerileyebilecek bir ons altından bahsettim. Gümüşün onsunda 24.80 güçlü destek seviyesi. Aşağı yönlü kırılırsa 23.80'e kadar inebilir. Altın, gümüş, kripto paralarda 1 aylık süreç için negatif beklentimi devam ettiriyorum. Gram tarafına yansıması olacak mı? Ons tarafında negatif beklentim devam etse de dolarda güçlü duruş devam ettiği için, burada iç siyasete dönük seraryoyu konuşmak gerekiyor. Mayıs ayının ikinci büyük gelişmesi seçimler. Siyasi görüşümüz ne olursa olsun 14 Mayıs'ta herkes sandığa gidecek, oyunu kullanacak. Bir lider çıkacak sandıktan o akşam. Bu süreçte ihtimalleri değerlendirmek gerekiyor. 14 Mayıs akşamında birinci turda hükümetin devam etmesi halinde piyasalarda agresif bir dalgalanma olmaz ancak hükümet devam ederse, sokak eylemleri gibi bir süreç yaşanırsa piyasalar sert tepki verir. Millet İttifakı kazanırsa, devamında süreç tekrar farklı eylemlere dönüşürse piyasalar sert tepki verir. Mevcut hükümetin devam etmesi halinde mevcut politika halen devam edecek mi? Faiz indirimleri devam edecek mi? Enflasyon kalıcı olarak nasıl düşecek, bu soruların görülmesi lazım. Ekonomi yönetiminde görev değişiklikleri olacak mı?. Merkez Bankası, Hazine ve Maliye Bakanlığı, diğer kuruluşlar... Bunlar önemli. Millet İttifakı kazanırsa ise KKM modeli belirlendi, bu devam edecek mi? Biz devam ettirmeyeceğiz denirse döviz nasıl karşılanacak? Ekonomi modeli nasıl olacak, 300 milyar dolar nasıl bulunacak? Bu soruların yanıtının da görülmesi gerekiyor


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön