17 / 06 / 2024

İslam Memiş'ten altın uyarısı! 2 tarihe dikkat çekti

İslam Memiş'ten altın uyarısı! 2 tarihe dikkat çekti

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar, euro, borsa ve gümüş fiyatlarına ilişkin çarpıcı tahminler yaptı. İşte tüm detaylar...



"Seçim ikinci tura kalırsa..."
Seçim ikinci tura kalırsa dananın kuyruğu kopacak. Piyasalar buna sert tepki verecek. Ekranda 20.30-40 lira aralığındaki dolarda 21.50-22 seviyelerini görebiliriz. Borsa tarafında 4000'e kadar sert düşüşler görebiliriz. Seçim sonuçlarının geç açıklanması bile piyasalarda sert tepkiye neden olabilir. Dolarda yine 21-22 bandı devrede olur. 12 Mayıs - 16 Mayıs aralığında piyasalarda sağlıksız fiyatlar, sert dalgalanmalar göreceksiniz, lütfen varlıklarınız üzerinde bu tarihlerde oyun oynamayın. Çok batan da olacak, çok zengin olan da. Bir kumar piyasası olacak. Hiçbir hamle yapmayın. Alma ihtiyacınız varsa bugün alın kenara koyun ancak ısrarla zengin olacağım satayım diye hamle yapanları burada göreceğiz. Lütfen o tarihlerde hiçbir hamle yapmayın."

Borsa mı dolar mı?
İslam Memiş'in son olarak, "Elinde TL olan borsaya mı dolara mı yatırmalı?", "altın fiyatları ne olur?" gibi sorulara yanıt aradı:

Borsa tarafında 1 aydır, 5250 üzerindeki rakamlar kalıcı olmayabilir, 4500'e kendinizi hazırlayın, 4000 bile görülebilir uyarılarım vardı. 4500 gerçekleşti, buradan uzun vadeli olmak suretiyle 3 hisse ile varlıklarınıza yön verebilirsiniz demiştim. Yıl içinde 6000 puanı beklemeye devam ediyoruz. Büyük ihtimalle piyasalar tepki alımı ile haftaya başlayacak. 4800 belki yukarı yönlü kırılabilir. Tepki alımı gayet doğal. Ancak seçimlere kadar bir tur daha aşağı gelebilir. Beklentim bu yönde. Bugün elinde TL bulunduran dostlarımız varsa, bugün dolardan ziyade borsa tarafında getirinin daha fazla olacağını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. 6000'i telaffuz edebilirim gönül rahatlığıyla. Dolar TL kurunda seçimden dolayı 21-22'yi de telaffuz ettim. Olur ama onun karşısındaki borsa da 6000 puan olur. Burada tercih tamamen yatırımcının. Bir avucunda dolar bir avucunda borsa var. Benim emin olduğum borsanın getirisi daha iyi olacak.

"Bugünlerde altın almayın"
1970-2010 dolar ons altında çarşambaya kadar geçerliliğini korumakta. Benim öngörüm negatif yönde ancak pozitif bir gelişme olursa tekrar yukarı yönlü toparlanma göreceksek, 2050'yi kırması gerekiyor. Yeni zirve olarak da 2070'e dokunması gerekiyor. Tutunamazsa bir aylık gerileme devam edecek. Televizyondaki fiyatlara ısrarla inanların, 1240 görünüyor, 1390'a satıyorsun diyenler var. Bunlar piyasadan bir haber. Kapalıçarşı'da 1360-70 lira gram altın var. Bireysel olarak 16.75'e gümüş aldığımı da ifade etmiştim. Bankalardaki ucuz rakamlar yok. Biz alıp kenara koyuyoruz. 16.75'ten bireysel olarak aldım. Velek ki 15'e kadar geriledi, umurumda değil, bir şey bulur satarım yine alırım. Ons tarafında baskılanma devam etse de gram fiyatlaması bizi kurtarıyor. Gram altında ben kişisel olarak 1350 üzerinden altın almam. 1350 üzerindeki gram altın pahalı. Çeyrek altındaki 70 lira, cumhuriyet altınındaki 190 liralık değer artışı ile birlikte bugünlerde yatırım aracı olarak kesinlikle sarrafiye grubu altın almayın. Kuyumcuya gideceksen, bu altın yatırımının adı çeyrek, cumhuriyet, reşat, tam, yarım altın olmamalı. Bunun adı 24 ayar astar has altın olmalı. İster al ister alma.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön