05 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

Türkiye'de yatırımcının Türk lirasına yönelmesi için atılan adımlara rağmen yatırımcı altın ve dolardan vazgeçmiyor. Talep çeyrek ve gram altın fiyatını gün içinde yükseltirken dolar da önce biraz düşse de yeniden 17 lirayı aştı.



Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının geldiği seviyeyi değerlendirdi. Bu rakamların altın almak için uygun olmadığını dile getirdi. Yatırmcılara "bekleyin" tavsiyesinde bulundu.

İslam Memiş ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

İslam Memiş, “Gram altının fiyatı 775 lira ile başlamıştı 1030 lira seviyesine kadar yükseldi. Ben yerli yatırımcılar açısından bu seviyede altın almanın uygun olmadığını düşünüyorum. Takip edilmesi gereken rakam 950-1050 seviyesi. Şimdi yukarıda bir bölgedeyiz. Bence bir ay gibi bir süreç beklemek lazım, bir düşüş öngörüyorum hem gram altında hem döviz kurlarında” dedi.

İslam Memiş bunun gerekçesini ise hükümetin açıklayacağı yeni ekonomi paketi olduğunu ifade etti.

Memiş, “Ancak yıl sonuna kadar da şu öngörümü sık sık paylaşıyorum. Eylül-Ekim ayları ile birlikte 1200 devamında, 1450 lira seviyesine kadar bir yükseliş beklediğimi söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön