05 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

İslam Memiş'ten dolar ve altın fiyatıyla ilgili şaşırtan çıkış: Uygun görmüyorum

Türkiye'de yatırımcının Türk lirasına yönelmesi için atılan adımlara rağmen yatırımcı altın ve dolardan vazgeçmiyor. Talep çeyrek ve gram altın fiyatını gün içinde yükseltirken dolar da önce biraz düşse de yeniden 17 lirayı aştı.



"DOLAR NEREYE ALTIN ORAYA"

Altın fiyatlarının sürekli yükselişi durmak bilmezken İslam Memiş'in "Bu seviye alım için uygun değil bekleyin" demei yatırımcıları şaşırttı. Zira Memiş, Türkiye'de altın fiyatlarındaki yükselişin dolara paralel seyredeceği yorumunda da bulundu. Dolarsa önümüzde 14-15 Haziran'da FED'in açıklayacağı faiz artırım kararıyla küresel piyasada yeniden yükseliş trendine girecek.

Yatırımcıların beklentisi bu yöndeyken Türkiye'de altın ve döviz piyasasında fiyatlandırma konusunda açıklama yapan İslam Memiş, “Uluslararası piyasalarda ons altında herhangi bir yükseliş yok. 1850 dolar seviyesinde. 15-16 Haziran FED’in (Amerikan Merkez Bankası) kararına kadar 1780-1790 aralığında takip edeceğiz. FED’den sonra 1880-1890 aralığını takip edeceğiz. FED toplantısı sonrasında çok şahin tonda bir açıklama beklemiyoruz, piyasaları bozmak istemeyecektir. Biraz daha güvercin tonda bir açıklama bekliyorum. FED Başkanı Jerome Powell’ın bu ayki toplantısında 25 baz puan civarında bir artırım yapacağını tahmin ediyorum. Ama içeride gram altın piyasası tamamen dolara bağlı. Türkiye’de dolar nereye gram altın oraya” şeklinde konuştu.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön