28 / 04 / 2024

İslam Memiş'ten gram altın yorumu! “ihtimaller azalıyor”

İslam Memiş'ten gram altın yorumu! “ihtimaller azalıyor”

İslam Memiş, dolar kurunun 108’in üzerine çıkması ile altın ve gümüş emtialarının nasıl etkilendiğini açıkladı. İşte detaylar…



İSLAM MEMİŞ’TEN ALTIN YORUMU!

İslam Memiş, gram altın fiyatının 950 lira seviyesinin altına düşüş ihtimalini çok zayıf gördüğünü belirtti. Memiş, altının ons fiyatında teknik olarak kısa vadede yaşanan 1720 ile 1770 dolar aralığında olduğunu söyleyerek, “1720 destek seviyesi aşağıya doğru indiği için 1680 dolar seviyesi gündemde. Bu kadar sert düşüşlerden sonra bir tepki alımı yaşanıyor. Bu da ons altını kısa vadede 1770 seviyesi olarak karşımıza çıkarıyor. Kısa vade için 1 aylık süreçte 1720 ile 1770 dolar aralığı oldukça önemlidir. ABD'de enflasyon beklentisinin açıklanması üzerine FED'in şahin tondaki söylemlerinin devam etmesi anlamına gelmektedir ve bu da 75 puanlık faiz artırımına gidiliyor. Bu durumda ons altının yeniden 1700 dolar seviyesinin altına inmesi de mümkündür diye düşünüyorum.

Ancak orta ve uzun vadeye baktığımız zaman hem ons altın hem de gram altında düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Geri sarkmalar, baskılanma orta ve uzun vadede yerine yeniden yükselişlere bırakabilir. Elinde dolar olan yatırımcı ons bazında ya da gram bazında bu düşüşleri fırsata çevirebilir diye düşünüyorum. Ons altında bir baskı olsa da içeride dolar TL,  güçlü olmasından dolayı gram altın TL fiyatı olarak yükselişin devam ettiğini görmekteyiz.

Gram altın fiyatı şu anda dengelenme çabasını sürdürüyor. Gram altın TL fiyatında 950  ile 1000 lira aralığını takip ediyorum. Büyük ihtimalle 950 lira seviyesinin altı ekranlarda görülecek olsa da makas aralığından dolayı 950 lira seviyesinin altında alım yapma ihtimali her geçen gün azalmaya devam ediyor. Dolar endeksi 108 dolar seviyesine yükseldi. Euro, dolar paritesi de 1 seviyesine kadar düştü, içeride doların baskılandığını da görmekteyiz” dedi.

Dolar ve Euroda kritik süreç! Faiz ile yeni gelişme!

Bakan Bilgin’den açıklama! Mesai saatlerinde değişiklik mi olacak? Mesai saatleri değişiyor mu?

Vakıflar Genel Müdürlüğüne 204 personel alınacak! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön