17 / 05 / 2024

İslam Memiş’ten seçim sonrası korkutan açıklama: ‘Alan büyük zarar etti!’

İslam Memiş’ten seçim sonrası korkutan açıklama: ‘Alan büyük zarar etti!’

14 Mayıs’ta yapılan ve ikinci tura kalması kesinleşen seçim nedeniyle piyasalarda hareketlilik yaşanıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcısına uyarı yaptı. Borsaya ilişkin bilgi veren Memiş, “Uzun ve orta vadede yatırımcı olmak mantıklı” dedi.



“Kur korumalı mevduat (KKM) mantıklı gibi duruyor. Fakat alternatif olarak borsaya girmek için bir fırsat doğdu. Kur korumalı mevduat ve borsa haricinde yatırımcının yapacağı pek bir şey yok. Başka bir deyişle, üçüncü alternatif yok.

Borsada uzun ve orta vadede yatırımcı olmak doğru bir hamle gibi görünüyor. Şu an borsaya girmek için uygun bir zemin oluştuğunu öngörüyorum. Şu anki satışlar normal satış. Orta ve uzun yöndeki beklentim olumlu. 

 İslam Memiş’ten seçim sonrası korkutan açıklama: ‘Alan büyük zarar etti!’

Ons 2 bin 2 bin 20 dolar arasında hareket ediyor. Ons kanadından negatif beklentim devam ediyor. Şu an yatay bir süreçte seyrediyor.

Gram altın kanadında ise rakamsal değer bin 407 - bin 421 lira aralığında. Gram altın şu an bin 421 lira seviyesinde bulunuyor.

Uyarılarım olmuştu. Gram altın kanadında şu an alınabilir seviyede olmadığını düşünüyor. Piyasalar biraz olsun rahatlamalı. Bundan sonra bakabiliriz. Şu an gram altın alım fırsatı vermedi. Hatta aksine alana zarar ettirdi. Borsadaki avantajlar sürüyor."

Seçimin ikinci tur kalmasıyla piyasalarda belirsizlik hakim! Dolarda ve borsada neler olacak?

Moody’s’ten korkutan açıklama: Türkiye’de ekonomiyi kötü günler bekliyor!

OSD raporu: Otomotiv sanayi, ilk 4 ayda büyümeye devam etti!


Geri Dön