11 / 05 / 2024

İslam Memiş'ten ters köşe uyarısı! Bu tarihe dikkat

İslam Memiş'ten ters köşe uyarısı! Bu tarihe dikkat

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarında Ekim ayında ters köşe uyarısında bulundu. Memiş gram altın için 'Güçlü yükseliş' açıklaması yaparak, direnç seviyesini paylaştı.



Borsa İstanbul’da pozitif görünümün devam ettiğini belirten Memiş, “Teknik olarak satışların devam edeceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Dolarda 18.60-18.64 fiyatları var. Dolar kuru geriledikçe ekran ile makas aralığı daralıyor. Dolar endeksi değer kaybettiği için bizim gibi gelişen ülkelerde de doların zayıf seyri dikkat çekici. Bir satış fiyatı var dolar endeksinde. Dolar TL kurunda seyir de biraz satıcılı. Öğleden sonra hem ABD'de önemli bir veri açıklanacak, hem de Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklanacak. Euro dolarda pozitif seyir devam edebilir. Euro yatırımı yapanların ABD'deki büyüme verisi ve Avrupa'daki faiz kararını takip etmesi gerekiyor. 2023 ocak tarihinden itibaren dolarda negatif seyir devam edebilir. Euro ve sterlini dolara karşı tavsiye etmeye devam ediyoruz. Doları yatırım aracı görmekten ziyade euro ve sterlinin pozitif ayrışmasını daha güçlü gördüğümüz için pozisyonlarımızı korumaya devam ediyoruz. Euro doları geçti, bu önemli. Çünkü euro/dolar paritesi tekrar 1 seviyesinin üzerine ataklar gerçekleştirdi. Bu hafta boyunca bunun devam edeceğini tahmin ediyorum." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön