28 / 04 / 2024

İsmail Cenk Çinem Kimdir? İsmail Cenk Çinem eğitim ve kariyeri nedir?

İsmail Cenk Çinem Kimdir? İsmail Cenk Çinem eğitim ve kariyeri nedir?

İsmail Cenk Çinem kimdir? İsmail Cenk Çinem'in eğitim durumu nedir? İsmail Cenk Çinem kariyeri ve eğitim durumu nedir? İsmail Cenk Çinem'in kim olduğu ve İsmail Cenk Çinem'in hangi alanlarda görevler aldığı ve detaylar...



İsmail Cenk Çinem, Otokar Yönetim Kurulu Üyesidir. İsmail Cenk Çinem, 1967 yılında İstanbul'da doğmuştur. Sayın Çimen, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nin sonrasında Stanford ve Los Angeles California Üniversitelerinde (ABD) Yönetici Geliştirme Programı ile devam ettirmiştir.

Koç Topluluğu’na 1991’de Nasoto’da Yetiştirme Elemanı olarak başlayan Çinem, 1993-1996 yıllarında Otosan Pazarlama’da Satış Koordinatörlüğü, Bölge Müdürlüğü ve İthalat Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur.

Daha sonra, 1996-1998 yıllarında Ford Otosan’da Filo Satış Müdürlüğü yapmış, 1998 yılında Otokoç Ankara’ya Genel Müdür olarak atanmıştır. 2001 yılında Otokoç çatısı altında birleştirilen şirketlerin Genel Müdürlüğü’ne, 2005 yılında Otokoç’la birlikte Birmot A.Ş.nin Genel Müdürlüğü’ne atanmış, yine aynı yıl Avis araç kiralama işi de kendisine bağlanmıştır. Haziran 2009 – Mart 2022 arasında Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı olarak görevlerde yer almıştır. 

İsmail Cenk Çinem Kimdir? İsmail Cenk Çinem eğitim ve kariyeri nedir?

SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri’ne göre icrada bulunmayan üye olan Sn. Çimen, bağımsız üye niteliğini haiz değildir. Son on yılda üstlendiği görevler esas itibarıyla yukarıda sıralanmış olup halen Koç Topluluğu bünyesinde yer alan bazı firmaların Yönetim Kurulu’nda görev yapmaktadır.

OTOKAR HAKKINDA

Koç Topluluğu şirketlerinden bire olan Otokar, 1963 yılından beri kendi teknoloji, tasarım ve uygulamaları ile müşterilerinin ihtiyaçlarına uygun özel çözümler sunuyor. Bu kapsamda, Sakarya’daki 552.000 m²’ de bulunan kurulu fabrikasında 3000’den fazla çalışanı ile  üretime devam etmektedir

Otokar, toplu taşımacılık alanında otobüs, nakliye ve lojistik sektörü için hafif kamyon, savunma sanayii için tekerlekli zırhlı ve paletli zırhlı araçlar üretimi yapmaktadır. Yüzde yüz Türk sermayeli global bir şirket olan Otokar, bugün otomotiv ve savunma sanayiinde fikri mülkiyet hakları kendisine ait ürünleri ile yer alıyor.

Dr. Hasan Basri Göktan kimdir? Dr. Hasan Basri Göktan ne iş yapar?

Birol Küle Kimdir? Birol Küle ne iş yapıyor? Eğitimi nedir?

Can Çaka kimdir? Can Çaka'nın eğitimi ve kariyer durumu nedir?

Cantekin Dinçerler kimdir? Eğitim ve kariyeri nedir?


Geri Dön