27 / 04 / 2024

İsmet Yorgancılar Kemalpaşa'da yeni tesis kuracak!

İsmet Yorgancılar Kemalpaşa'da yeni tesis kuracak!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran Yorgancılar, 204 bin adet kapasiteli yeni tesis kurmak için onay aldı. Yorgancılar, Kemalpaşa'daki tesislerinde etlik pilicin yanı sıra kurduğu serada karanfil, üzüm, zeytinyağı üretiyor.




İzmir'in duayen işadamı, İzeltaş'ın kurucusu İsmet Yorgancılar, 87 yaşına girmesine rağmen yatırımdan vazgeçmedi. Fabrikalarında binlerce kişiye istihdam sağlayan Yorgancılar, Kemalpaşa'da kurduğu etlik piliç tesisini büyütüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran Yorgancılar, 204 bin adet kapasiteli yeni tesis kurmak için onay aldı. Yorgancılar, Kemalpaşa'daki tesislerinde etlik pilicin yanı sıra kurduğu serada karanfil, üzüm, zeytinyağı üretiyor. 


Yorgan dikiyordu

Aydın Nazilli'de 1927 yılında doğan İsmet Yorgancılar, ortaokulu bitirdikten sonra iş hayatına atıldı ve 1945 yılında İzmir'e yerleşti. Burada yorgan dikerek iş yaşamına başladı. Yorgancılar, kardeşleriyle kerestecilik işi yaptıktan sonra 1968 yılında sanayiciliğe girdi ve İzeltaş'ın temellerini attı. Bugün İzeltaş 100 bin metrekare açık alana sahip fabrikasında yılda 10 milyon adet ve 3 bin çeşit el aleti üretiyor. Dövsa, Elburg, Elpaş İzeltaş grubun diğer şirketleri arasında yer alıyor. Yorgancılar, ayrıca cam sektöründe faaliyet gösteren Yorsan Grubu'nu kurdu.


Karanfil yetiştiriyor

Emeklilik düşüncesine karşı çıkan Yorgancılar, 2002 yılında şirketlerdeki görevlerini çocuklarına bırakarak kurduğu şirketlerinin onursal başkanı oldu. Yorgancılar, İzmirli işadamlarının çoğunun tersine deniz kenarına değil tarım ve hayvancılık alanında üretim yapabileceği Kemalpaşa'ya yerleşmeyi tercih etti. Yorbağ şirketini kurarak Kemalpaşa'da 60 dönüm arazi üzerinde yatırımlarını gerçekleştiren İsmet Yorgancılar, bu tesislerinde etlik piliç üretiminin yanı sıra 200 bin karanfil, 5 dönüm alan üzerindeki bağda çekirdeksiz kuru üzüm yetiştiriyor. Zeytin ağaçlarından zeytinyağı alıyor, meyvecilik yapıyor. Ayrıca hobi bahçesinde organik sebze üretiyor. Yorgancılar, Kemalpaşa'da kurduğu etlik piliç tesisini büyütmek için de gereken çalışmaları yapıyor.


Yeni Asır


Geri Dön