10 / 05 / 2024

İsmet Yorgancılar

İsmet Yorgancılar

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran Yorgancılar, 204 bin adet kapasiteli yeni tesis kurmak için onay aldı. Yorgancılar, Kemalpaşa'daki tesislerinde etlik pilicin yanı sıra kurduğu serada karanfil, üzüm, zeytinyağı üretiyor.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bezci: Konut satışları kısmen yavaşlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 500 baz puan artışı kararından sonra Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, faizleri değerlendirerek, son faiz artışlarının konut satışlarını kısmet yavaşlatacağını açıkladı.

Depreme karşı binalarda da etiket olsun önerisi!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı açıklamada "Tıpkı asansörlerde olduğu gibi binalara da kırmızı, mavi ve yeşil etiketler verilirse insanlar binalarının durumunu öğrenmiş olur." diye konuştu.

TOKİ'den İzmir Bucaya 32 derslikli okul!

İzmir İli Buca İlçesi İsmet Yorgancılar 32 Derslikli Okul ve Ötüken 32 Derslikli Okul ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi yarın saat 14:00'de yapılacak.

İzeltaş'ın acı günü! İsmet Yorgancılar vefat etti!

İzeltaş'ın Onursal Başkanı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Yorgancılar 92 yaşında vefat etti.

Adrese dayalı yerleştirme sistemi emlakçıları harekete geçirdi!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın TEOG yerine getirilecek olan sistemi açıklamasının ardından emlakçılar harekete geçti. 

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan yenilendi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Ege'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, Ege'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanması gerektiğini açıkladı.

İzmir Karabağlar'daki yapımı devam eden okul inşaatı mecliste!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Karabağlar ilçesinde bulunan bir arazide yapımı devam eden inşaata ilişkin soru önergesi hazırladı. Bayır sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

İzmir opera binasına 2020'de kavuşacak!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ilklerin şehri İzmir'in, performans sanatları merkezi özelliği ile yine bir ilke imza atarak Türkiye'nin ilk opera binasına 2020 yılında kavuşacak olmasının kente yeni bir renk ve dinanizm kazandıracağını belirtti.

Teşvik paketini İzmir'deki sanayiciler nasıl karşıladı?

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, ''Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı güneydoğu teşvik paketi önemli. Burada ilk olarak bizim dile getirdiğimiz fabrikaların devlet tarafından yapılarak sanayicilere verilmesi konusu uygulamaya geçiyor.''dedi.

İzmir yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı!

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, ''İzmir konumu ve verilen teşvikler nedeniyle yabancı yatırımcılar için oldukça avantajlı bir kent''dedi.

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı'daki 121 dükkan restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı ve 121 dükkanı kapsayan restorasyon projesiyle yangının izlerini tamamen sildi.

İsmet Yorgancılar Haberi

İsmet Yorgancılar


İzmir'in duayen işadamı, İzeltaş'ın kurucusu İsmet Yorgancılar, 87 yaşına girmesine rağmen yatırımdan vazgeçmedi. Fabrikalarında binlerce kişiye istihdam sağlayan Yorgancılar, Kemalpaşa'da kurduğu etlik piliç tesisini büyütüyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne başvuran Yorgancılar, 204 bin adet kapasiteli yeni tesis kurmak için onay aldı. Yorgancılar, Kemalpaşa'daki tesislerinde etlik pilicin yanı sıra kurduğu serada karanfil, üzüm, zeytinyağı üretiyor. 


Yorgan dikiyordu

Aydın Nazilli'de 1927 yılında doğan İsmet Yorgancılar, ortaokulu bitirdikten sonra iş hayatına atıldı ve 1945 yılında İzmir'e yerleşti. Burada yorgan dikerek iş yaşamına başladı. Yorgancılar, kardeşleriyle kerestecilik işi yaptıktan sonra 1968 yılında sanayiciliğe girdi ve İzeltaş'ın temellerini attı. Bugün İzeltaş 100 bin metrekare açık alana sahip fabrikasında yılda 10 milyon adet ve 3 bin çeşit el aleti üretiyor. Dövsa, Elburg, Elpaş İzeltaş grubun diğer...