03 / 05 / 2024

İSMOB’ta hedef 750 milyon dolarlık ihracat!

İSMOB’ta hedef 750 milyon dolarlık ihracat!

MOSDER, sektörün en önemli organizasyonu olan ve bu yıl 12.’sini gerçekleştireceği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB 2016)’nı yeni adresi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenliyor.



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), sektörün en önemli organizasyonu olan ve bu yıl 12.’sini gerçekleştireceği  İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB 2016)’nı yeni adresi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenliyor. TÜYAP’ın fiziksel alan avantajı ve yapılan başarılı tanıtım çalışmaları ile bu sene fuarın hedefi; 3 milyar dolarlık 2016 ihracat hedefinin yüzde 25’i olan 750 milyon dolar.


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)’nin 12 – 17 Ocak 2016 tarihleri arasında TÜYAP’ta 12. kez düzenleyeceği ‘İstanbul Mobilya Fuarı’ İSMOB 2016, 250’den fazla yerli ve yabancı katılımcıyla 100 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.  Bu yıl yeni adresi TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan, Türkiye’nin en büyük ve dünyanın 3. büyük mobilya fuarı İSMOB, Avrasya Bölgesi’nin de en büyük mobilya fuarı olmasıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda İSMOB, mobilyada en yeni ürün ve hizmetleri ilk kez görmek, pazardaki en son gelişmelerden ilk kez haberdar olmak, mobilyanın lider platformunda konum belirlemek, sektörde iş ağlarını güçlendirmek ve geliştirmek, sektör ileri gelenleri ile tanışmak, mobilyaya dair bilgi birikimlerini artırmak ve güncellemek üzere hem katılımcılarına hem de ziyaretçilerine büyük fırsatlar sunuyor. Türkiye ekonomisi için lokomotif sektörlerden biri olan ve son 10 yıldır dengeli büyümesini sürdüren mobilya sektörünün en büyük fuarı İSMOB, her yıl beklentileri aşan bir büyüme ile gerçekleştiriliyor. Konu hakkında MOSDER başkanı İsmail Doğan, şu açıklamalarda bulunuyor; “Türkiye mobilya sektörü, özellikle ihracat alanında gösterdiği başarılı çalışmaları kapsamında,  Mobilya ihraç eden ülkeler sıralamasında son 5 yılda 6 sıra yükselerek 12. sıraya yerleşti. Bu ülkemiz için büyük bir başarıdır. Bu yıl 12.’sini TÜYAP’ta düzenleyeceğimiz İSMOB fuarı ile de 2016 yaklaşık 3 milyar dolarlık ihracat hedefinin ( 750 milyon dolar) yüzde 25’ini elde etmek istiyoruz. 2023 perspektifinde ortaya hedef olarak koyduğumuz, 10 milyar dolarlık ihracat hedefiyle birlikte, dünya mobilya sektöründeki payımızın artacağını planlıyoruz. 2015 yılını üretim olarak 6,25 milyar dolarla kapamayı hedeflerken, ayrıca İhracat rakamı olarak da 2,6 milyar dolarlık bir rakamı yakalayacağımız kanaatindeyiz”.

TÜYAP’ta toplam 14 Hall‘de gerçekleştirilecek olan İSMOB 2016, dünyanın dört bir tarafından 250’den fazla ihracat yapan seçkin mobilya firmasını ağırlayacak. 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Çin ve İtalya’nın ardından dünyanın en büyük 3’üncü mobilya fuarı olma özelliğine sahip İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) ev, ofis ve bahçe mobilyaları başta olmak üzere tüm mobilya sektörünün katılımıyla 12-17 Ocak 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER)  tarafından bu yıl 12’ncisi düzenlenecek fuar, 14 salon ve 120 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek. 500 markanın ürünlerini sergileyeceği fuara 100 ülkeden ziyaretçi katılacak. İSMOB Fuarı’nın tanıtımı dolayısıyla sektör temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da bir basın toplantısı düzenlendi. MOSDER Başkanı İsmail Doğan, dünyadaki yılın ilk mobilya fuarının Türkiye’de gerçekleştirileceğine dikkat çekerek "Biz 2016’da 3 milyar dolarlık mobilya ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Bunun yüzde 25-30’unu fuarda yaptığımız iş bağlantılarından sağlıyoruz.”

Hedef uzak pazarlar 

MOSDER Genel Sekreteri Abdullah Tuğlu da ihracatının yüzde 41’ini çevre ülkelerden sağlayan mobilya sektörünün son yaşanan sorunlarla birlikte Afrika, Hindistan ve Güney Amerika pazarlarına yöneldiğini söyledi.

12 taksit satışları artırdı

Sektöre getirilen 9 taksit sınırlaması nedeniyle 1.5 yıldır mobilya sektörünün sıkıntılı bir dönem geçirdiğini hatırlatan Doğan, “İki ay önce bu kısıtlama kaldırılıp yeniden 12 taksit imkanı sağlandı. Bu durum satışlarımızı yüzde 10-15 artırdı” dedi. Doğan, "Taksit sayısı düşünce satışların yüzde 10-15 seviyelerinde etkilediğine inanıyorum ben. Şimdi tekrar bunun 12 taksite çıkmasıyla da bize bu yüzde 10 ile 15 arasında katkı sağlayacak" bilgisini verdi.

İran pazarı yeniden açılacak 

İran’ın 3-4 yıl öncesine kadar Türkiye için çok önemli bir pazar olduğuna dikkat çeken Doğan  “İran’a eskiden ciddi ihracat yapıyorduk fakat son 3 yıldan beri gümrük kapılarının kapanması, dövizdeki develüasyon, dolardaki artışla gerileme oldu. Şu anda ise İran pazarının tekrar açılacağına inanıyoruz. Açılması halinde, o ivme kazanıldığı zaman ihracatla ilgili kayıplarımızı İran pazarından ciddi anlamda çözeceğimize inanıyoruz" görüşünü paylaştı.


Akşam 


Geri Dön