03 / 05 / 2024

İspanya turlarına Arda Turan etkisi!

İspanya turlarına Arda Turan etkisi!

Arda'nın oynadığı maçlar İspanya turlarına da yaradı. Pronto Tour Başkanı Ali Onaran, "Arda'nın oynadığı maç tarihlerinde İspanya turlarımızda artış oluyor" dedi..



Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, operatörlerin önemli satış alanlarından biri olan şampiyonlar ligi ve milli maç turlarının son dönemde Türk takımlarının başarısız performansı nedeni ile sekteye uğradığını, bu sezon bin kişiyi kaybettiklerini açıkladı. Buna rağmen İspanya turlarında Arda Turan'ın oynadığı maçların etkili olmaya başladığını belirten Onaran "Her hafta İspanya turlarımız var ancak Arda'nın oynadığı maçların olduğu tarihlerde daha fazla tur satıyoruz. Bu tarihlerde turlar haftalar öncesinden satılıyor" dedi. 


TATİLCİ TAYLAND'I SEVDİ 

Geçen yıl 200 bin tur paketi satın alan Türkler'in en fazla tercih ettiği ülke ise Tayland oldu. Pronto Tour'un yurtdışı seyahatine çıkardığı 80 bin müşteri ile yaptığı araştırmaya göre tatilcilerin en mutlu döndüğü ülke Tayland oldu. Tayland'a giden turistlerin yüzde 98'i seyahatten memnun döndüğünü açıklarken, buradaki temel neden ise Uzakdoğu'daki misafirperverlik oldu. Tercihi etkileyen diğer neden ise son dönemde Türkiye'de de büyük ilgi görmeye başlayan SPA ve masaj turizmi oldu. 


ÜNLÜLERLE TURLAR BAŞLIYOR 

Girne'de düzenlediği bayi toplantısında 2015 beklentilerini paylaşan Onaran misafirperverlik ve gurme turizminin Türkiye'deki tatil tercihleri üzerinde büyük etkisi olduğunu söyledi. 2014'te hedeflerin altında gerçekleşen tur satışlarının kasımla birlikte toparlandığını anlatan Onaran, 2015 için yüzde 20'lik büyüme hedeflediklerini söyledi. Onaran "Bu yıl ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut'un eşlik edeceği bir Tibet- Nepal turu düzenleyeceğiz. 4 bin 600 euro fiyatındaki bu tur ile Turgut danışmanlık verecek. Benzer etkinlikler de Pronto Plus markamız kapsamında gelecek" açıklamasını yaptı.


Sabah


Geri Dön