02 / 05 / 2024

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya'da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yaptığı açıklamada İspanya'da 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören "Altın Vize" uygulamasının kaldırılacağını duyurdu.  İşte detaylar...



İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya'nın Sevilla şehrinde gerçekleştirilen ve merakla beklenen etkinlikte yaptığı konuşmada, yarın düzenlenecek haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında 2013 yılından bu yana yürürlükte olan, konut satın almaları veya yatırım yapmaları durumunda yabancılara geçici ya da kalıcı oturma izni verilmesini öngören Altın Vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik kararın alınacağını açıkladı. 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2013 yılında o dönem iktidarda olan sağ görüşlü Halk Partisi (PP) tarafından başlatılmış olan söz konusu uygulamanın iptaline yönelik Konut Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan raporun yarın Bakanlar Kurulu'nda görüşüleceğini dile getiren İspanya Başbakanı Pedro Sanchez alınacak olan yeni kararın kapsamı ve yürürlüğe geçme tarihiyle ilgili olarak herhangi bir bilgi paylaşmadı.

İspanya da Altın Vize uygulaması kaldırılıyor!

Finans Gündem'de yer alan habere göre İspanya hükümeti, Altın Vize uygulamasının da etkileriyle İspanya'da hızlı bir şekilde artış gösteren konut fiyatlarını kontrol altına almayı hedeflerken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, konutun spekülatif bir iş değil, bir hak olduğunu güvence altına almak için gerekli tedbirleri alacaklarını dile getirdi.

Yurt dışında yatırım yapmak isteyenlerin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yabancı yatırımcıların kolay oturma izni almalarına imkan sunan Altın Vize uygulamasına, yaşadığı ekonomik krizden dolayı 2013 yılında geçen İspanya şimdiye kadar bunu, en az 1 milyon Euro'luk katılım ile İspanyol şirketlerinin hisselerine yatırım yapma, İspanya'da banka hesabında en az 1 milyon Euro tutma, iş kurma veya en az 500 bin Euro'luk gayri menkul satın alma karşılığında verdi.

İspanya'da Altın Vize'den faydalananların yüzde 96'lık kısmı gayrimenkul alımıyla bunu yaparken, bundan yararlanan yabancı ülke vatandaşlarının listesine bakıldığında Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela ilk 5'te yer aldı

İki şehirde taksitle imarlı arsa fırsatı! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Ziraat Bankası'ndan son 6 gün uyarısı! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanın hesabına 750 TL yatıracak!

İş Bankası emekli promosyonu ne kadar Nisan 2024 ?İş Bankası emekli promosyon paketi yenilendi! Emekliler hemen bakın!


Geri Dön