29 / 04 / 2024

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

İspanya'da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm arıyor.




Avrupa Birliği (AB) içinde en çok konut sorunu yaşayan ülkeler arasında yer alan spanya'da sol koalisyon hükümeti, açıklamış olduğu yardım paketleriyle konut sorununa çözüm bulmaya çalışıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, İspanya'da Bakanlar Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, öncelikli olarak konut sorununu masaya yatırıldığını kaydederek, ekonomik açıdan kırılgan diye tanımladığı ailelere ve gençlere yönelik konut kiralamada yardım paketi kararı aldığını açıkladı.

İspanya da hükümet konut sorunu için çözüm arıyor!

Yine paylaşılan detyalara göre, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, basın toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında 2008 mali krizinde iflas etmiş olan bankalardaki gayrimenkul varlıkların satın alınmasıyla 2012 yılında kurulan ve kısa adı "Sareb" olan devlet kontrolündeki halka açık limited şirketteki toplam 35 bin konutun uygun fiyatlarla kiraya çıkarılacağını duyurdu.

Sareb'e ait olan arazilerde toplamda 15 bin konut hayata geçireceklerini kaydeden Calvino, söz konusu bu sorunun hükümet için çözüm gerektiren öncelikli konu olduğunu dile getirdi.

Yine verilen detaylara göre, hükümet ayrıca, Avrupa Birliği ortalaması yüzde 9 şeklinde olan sosyal toplu konut oranının İspanya'da yüzde 3'lerde bulunduğunu, gelecek 20 senede yapılacak olan yatırımlarla bu oranı en yüksek seviye olan yüzde 20'ye çıkarma hedefi olduğunu duyurdu.


Geri Dön