27 / 04 / 2024

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...



İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara İYİ Parti 2019 Odunpazarı Adayı olan Salih Karabacak, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşların yarısına yakınının kirada oturduğunu söyleyerek bu oranın yüzde 43 olduğunu belirtti.

Eskişehirnet'in aktardığı detaylara göre konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Konut fiyatları çok pahalı, kiralar can yakıyor. Çözüm? Sosyal konut projelerine öncelik vermek. Nasıl? Yeni alanları imara açarak arsa maliyetini çok ucuzlatmalıyız." diyen İYİ Partili Salih Karabacak "En az 16 daireli (katta 4 daire, en az 4 katlı) binalar inşa etmeliyiz. Daireleri küçültmeliyiz. 1+1 (60 metrekare) ve 2+1 (85 metrekare) yapmalıyız. Metrekare fiyatını 10 bin altında tutmalıyız. (2023 sonuna göre) Taksit ödemelerini taşındıktan sonra yapmalıyız. Çok mu zor? Belediye ve hükümet çok rahat yapabilir” diye konuştu.

İYİ Partili Salih Karabacak tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İZMİR İÇİN BUĞRA GÖKCE'DEN ÖNERİLER GELMİŞTİ

Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunun çözümü için önerilerde bulunmuştu. İşte o öneriler...

Parolamız: “İyi plan, güçlü icraat!”

1. İzmir'in büyük gücüyle, İzmirlilerin verdiği yetkiyle konut hakkını koruyacak olan bazı politikaların uygulanması, İzmirlerin hak etmiş oldukları güvenli ve nitelikli konutlara erişmesi için her düzeyde çalışacağız. Mevzuat önerilerimizi ortaya koyacağız. Kurumları hareket etmeye zorlayacağız.

2. Sosyal konut atakları başlatacağız. Sosyal konut, kiralık sosyal konut ve halk konut tipinde yeni seçenekler oluşturarak  İzmir  halkına sunacağız.

3. Sosyal adaletsizliklerle mücadele etmek kamunun bir görevidir. Rant üretmek için değil, halkın hakkını korumak amacıyla hareket edeceğiz. Tek yapı ölçeğinde hedeflerimiz en lüks rezidansı yapıp kar elde etmek değil, insanları tabutlarında yaşamaktan kurtarmak olacak.

4. Yurt inşa edeceğiz. Gençlerimizi bir takım vakıflara, derneklere, zümrelere mahkum etmeyeceğiz. Öğrencilerimizi hapishane gibi yurtlarda yaşamaktan da kurtaracağız. Nitelikli, teknolojik altyapısı yüksek, dünya standartında yurt hizmeti sunup gençlerimize eğitim hayatında destek olacağız.

 

İstanbul'da kira fiyatları 4 yılda yüzde yüzde 961 arttı!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54.Hukuk Dairesi’nin kira kararı yüzde 25 sınırına dokunmuyor!

Bu ilde kiralık sıfır daire fiyatları 6 bin TL'ye düştü! 


Geri Dön