27 / 04 / 2024

Bu ilde kiralık sıfır daire fiyatları 6 bin TL'ye düştü! 

Bu ilde kiralık sıfır daire fiyatları 6 bin TL'ye düştü! 

Türkiye genelinde geçtiğimiz aylarda peş peşe artan kira fiyatlarının gerilemeye başladığı belirtildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre bir ilde sıfır daire fiyatları 6 bin TL'ye kadar indi.



Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları geçtiğimiz aylarda balon gibi şişmişti. Konu ile ilgiliolarak verilen detaylara göre konut sayılarının artmasıyla fiyatlar gerilemeye başladı. Paylaşılan bilgilere göre kiralık konut daire fiyatlarının 6 bin TL'ye kadar düştüğü kaydedildi. 

Ülkemizde son senelerde peş peşe artış gösteren kira fiyatları gündemden düşmüyor. Konut fiyatlarındaki artışın ardından ise 2. el ve sıfır otomobillerdeki fiyat artışı geliyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre barınma ihtiyacının öneminden dolayı kiralık daire sorunu listenin başında yer alırken, tüm dünyayı etkileyen pandemi döneminde başlayan ekonomik krize bağlı olarak inşa edilen konut sayısı da azalmıştı.

Yaşanan bu duruma bir de maliyet artışı eklenince konut fiyatları zirveyi gördü. Merhaba Gazetesi'nde yer alan habere göre eskiden Konya merkezde 3 oda 1 salon dairenin fiyatı ortalama 1 milyon TL iken şuan bu rakam 2 milyon TL'ye kadar çıktı.

Bu ilde kiralık sıfır daire fiyatları 6 bin TL ye düştü! 

Buna bağlı şekilde konut sahipleri kiraya da zam yaptı. Evin kendini amorti etme senesine bağlı kalarak yapılan zam ise kiracıları canından bezdirdi.

Paylaşılan bilgilere göre alım gücü aynı oranda artmadığı için yüksek kira fiyatları nedeniyle kiracılar ve ev sahipleri mahkemelik oldu. Vatandaşlar bu fiyatların ne zaman düşeceğini merak ederken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Bazı kentlerde tamamlanan konutlar teslim edildi ve kiralık daire fiyatları gerilemeye başladı. Bu konutlardan en dikkat çekici olanları da Konya Selçuklu'da yer alan Ardıçlı  TOKİ  konutları. Söz konusu projenin tüm etapları teslim edildi.

Şehirde en düşük kira 10 bin TL'den başlarken bu konutların etkisiyle fiyatlarda düşüş başladı. Paylaşılan ilanlarda yer alan detaylara göre şuan Konya'da 6 bin TL'ye sıfır 2 oda 1 salon ya da 3 oda 1 salon konut bulmak mümkün.

Ayrıca yine aynı şekilde birçok şehirde teslim edilen TOKİ konutları sayesinde kiraların oldukça gerilediği söyleniyor.

 

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

Konut sektöründe 'Balon' fiyatlar söndü! Yabancı yatırımcı tekrar gelecek!


Geri Dön