05 / 05 / 2024

İSPARK'ta zamlı tarife bugün başladı

İSPARK'ta zamlı tarife bugün başladı

İSPARK ücretlerine yapılan yüzde 57’lik zam bugün yürürlüğe girdi. İşte haberin ayrıntıları...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSPARK Otoparkın bulunduğu bölgeye göre bir saate kadar en ucuz ücret otuz altı lira lira, en pahalı ücret ise elli iki liraya yükseldi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde alınan karar doğrultusunda İSPARK otoparklarına yapılan yüzde elli yedilik zam bugün itibarıyla uygulanmaya başlandı.

Bu kapsamda kabul edilen tarifeler ile Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Kadıköy, Şişli, Bakırköy, Eyüp, Sarıyer ile Güngören'in de aralarında bulunduğu birinci ve ikinci bölgedeki kapalı katlı ve açık otoparklarda ücret tarifesi 0-1 saat arası otuz üç liradan elli iki liraya, 1-2 saat arası kırk iki liradan altmış altı liraya, 2-4 saat arası kırk yedi liradan yetmiş üç liraya, 4-8 saat arası altmış beş liradan yüz bir liraya, 8-12 saat arası seksen altı liradan yüz otuz dört liraya, 12-24 saat arası da yüz otuz liradan iki yüz iki liraya çıkartıldı.

İSPARK ta zamlı tarife bugün başladı

EN UCUZ ÜCRET 36 LİRA

Adalar, Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt, Sultanbeyli, Şile'nin aralarında bulunduğu üçüncü bölgede ise 0-1 saat arası 23 liradan 36 liraya, 1-2 saat arası yirmi dokuz liradan kırk beş liraya, 2-4 saat arası otuz yedi liradan elli sekiz liraya, 4-8 saat arası kırk yedi liradan yetmiş üç liraya, 8-12 saat arası yetmiş iki liradan yüz on iki liraya, 12-24 saat arası doksan dört liradan yüz kırk altı liraya yükseltildi. Açık otoparklarda birinci ve ikinci bölgenin ücretleri, kapalı otopark ücretleri ile aynı oldu.

Yol kenarı otopark ücretleri de birinci ve ikinci bölgede 1 saate kadar olan ücret otuz üç liradan elli iki liraya, 1-2 saat arası kırk iki liradan altmış altı liraya, günlük park doksan dört liradan yüz kırk altı liraya, sonraki her saat başı ücreti de on dört liradan yirmi iki liraya çıkartıldı. Üçüncü bölgede ise 1 saatlik ücret yirmi üç liradan otuz altı liraya, 1-2 saatlik ücret otuz üç liradan elli iki liraya, günlük ücret ise seksen liradan yüz yirmi dört liraya yükseltildi.

İstanbul'da İspark ücretlerine yüzde 55 ile 57 oranında zam yapıldı

İSPARK otopark ücretlerine zam yolda! Otopark ücretleri 28 TL'den 45 TL'ye yükselecek!


Geri Dön