02 / 05 / 2024

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

İsrail-Filistin çatışması küresel çapta savunma hisselerinde yükselişe sebep oldu oldu. ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10 artarken, yurt içinde ASELSAN hisseleri de 7.23 değer kazandı.



İsrail ile İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başı çektiği Filistinli gruplar arasında hafta sonu başlayan çatışmalar, küresel çapta risk iştahını düşürse de savunma sanayi hisseleri pay piyasalarındaki yaşanan düşüşü sınırladı.

Hisse senedi piyasaları Ortadoğu'daki haber akışı ile beraber yeni haftaya negatif bir başlangıç yaptı. Fakat merkez bankası yetkililerinin "güvercin" tonda açıklamaları yatırımcıların risk algısının düşmesine yardımcı oldu. Savunma hisselerinin küresel çapta yükseliş eğiliminde hareket etmesi de dikkati çekti.

Bu kapsamda, ABD'de Lockheed Martin hisseleri yüzde 8 oranında, RTX Corp hisseleri yüzde 4.6 oranında, L3Harris Technologies hisseleri yüzde 10 oranında, General Dynamics hisseleri yüzde 8.4 oranında ve Northrop Grumman hisseleri yüzde 11.4 oranında değer kazandı. İngiliz BAE Systems hisseleri yüzde 4.02 oranında, Fransız Dassault Aviation S.A. ile Thales hisseleri sırasıyla yüzde 4.15 oranında ve yüzde 4.26 oranında, Alman Rheinmetall AG hisseleri yüzde 4.83 oranında ve İtalyan Leonardo S.p.A hisseleri yüzde 5.29 oranında arttı.

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

ASELSAN YÜZDE 7.23 DEĞER KAZANDI

Yurt içinde ise ASELSAN hisseleri yüzde 7.23 oranında değer kazanırken, Japonya'da Asahi Kasei ve JFE Holdings hisseleri sırasıyla yüzde 1.4 oranında ve 2.9 oranında, Güney Kore'de Hanwha ve Hyundai-Rotem hisseleri sırasıyla yüzde 2.8 oranında ve 3.5 oranında ve Çin'de China Aerospace Science and Technology Corporation hisseleri yüzde 3 oranında değer kazandı. Analistler, çatışmaların genişlemesinden tedirgin olduğunu, mücadelenin daha geniş bir alana yayılma ihtimali yüzünden savunma şirketlerinin potansiyel kazananlar olarak ön plana çıktığını ifade etti.

İsrail-Filistin gerginliği ASELSAN dahil birçok hisseyi resmen uçurdu!

THY HİSSELERİ YÜZDE 4.70, PEGASUS HİSSELERİ YÜZDE 4.70 DÜŞTÜ

Savunma hisselerindeki artışa rağmen pay piyasalarında özellikle hava yolu şirketlerinin hisselerinin düşüş eğilimine öncülük ettiği gözlemlendi. Amerika’da United Airlines hisseleri yüzde 4.9 oranında, Delta Air Lines hisseleri yüzde 4.7 oranında ve American Airlines hisseleri yüzde 4.1 oranında, Almanya'da Lufthansa hisseleri yüzde 4.2 oranında ve yurt içinde Türk Hava Yolları ile Pegasus hisseleri sırasıyla yüzde 4.70 oranında ve yüzde 6 oranında düşüş yaşadı.

Akaryakıt ve LPG’de yeri göğü inletecek karar! Tarihler resmen açıklandı! Duyanlar kuyruk oluşturacak!

O belediye memur ve zabıta alımı yapacak! Detaylar ve başvuru tarihleri peş peşe belli oldu!

Bakan Işıkhan’dan EYT ve kıdem tazminatına ilişkin büyük yankı uyandıracak açıklama! Yeni bir çalışma mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön