30 / 04 / 2024

İkinci el konut fiyatlarında şok! Fiyatlar resmen uçtu!

İkinci el konut fiyatlarında şok! Fiyatlar resmen uçtu!

Ocak ayının ortasında sıfır konut için düşük faizli kampanya beklentisi ikinci el konut fiyatlarını adeta uçurdu. Yeni Evim Kampanyası, fırsatçıların yeni geçim kapısı olurken, bu kez de ikinci el konut fiyatlarının yüzde 10’dan fazla artmasına neden oldu.



Son aylarda gerilemeye başlamış olan ikinci el konut fiyatları, açıklanan Yeni Evim Kampanyası ile hızla artışa geçti.

zingat.com'un verilerine göre artışlar özellikle İstanbul’da yüzde 10’u aşarken, Ankara’da yüzde 10, Bursa’da yüzde 12, Tekirdağ’da yüzde 14’ü geçti.

Yaşanan bu gelişmeler, konutta da tıpkı otomobilde olduğu gibi, “ikinci el sıfır fiyatlarını geçecek mi?” sorusunu gündeme getirdi.

 İkinci el konut fiyatlarında şok! Fiyatlar resmen uçtu!

Ekonomi gazetesinden Leyla İlhan’a konuşan Zingat.com Ticari ve Satış Direktörü Eser Karaismailoğlu, Yeni Evim Kampanyası’nın açıklandığı Ocak ayı başından bu yana Türkiye’de ikinci el konut fiyatlarının ortalama yüzde 11 arttığını bildirdi.

Karaismailoğlu, bunun dışında ayrıca piyasanın da artık ikinci eli fiyatlamaya başladığını vurgulayarak,  ikinci elde bir hareket gözlendiğini ve birkaç aydır soğuma dönemine giren ev fiyatlarının yeniden önemli bir hareketliliğin yaşanabileceğini söyledi.

Konuyla ilgili konuşan Tapu.com Kurucusu ve CEO’su Emre Erşahin ise, kampanyaya ikinci elin de dahil edilmesi olasılığı bu konutların fiyatlarında yaşanan gerilemeyi durdurduğunu söyledi.

Konut piyasasında şu anda bir bekleyiş oluştuğunu vurgulayan Erşahin eğer ikinci eldeki fiyat artışı daha da hızlanırsa, vatandaşın bu fiyatlardan sonra alım yapmayacağını bilmediklerini söyledi.


Geri Dön