04 / 05 / 2024

İsrail, Han El Ahmer Köyü'nü bugün yıkacak!

İsrail, Han El Ahmer Köyü'nü bugün yıkacak!

İsrail yönetimi, Filistin’de, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağlantıyı sağlayan Han el-Ahmer köyünü bugün yıkacak.



İsrail yönetimi, Filistin’de, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağlantıyı sağlayan Han el-Ahmer köyünü askeri bölge ilan etti. Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, bölgeye giriş ve çıkışları kapatan İsrail güçleri, köyün girişine de demir kapılar koydu.

Uluslararası toplumdan gelen tepkilere rağmen Han el-Ahmer’i yıkma kararından vazgeçmeyen işgalci İsrail yönetimi, cuma günü köye tüm giriş ve çıkışları kapattığı belirtildi.

Daha önce 1 Ekim tarihin kadar bölgede yaşayan Filistinlilerden evlerini yıkmasını isteyen terör devleti İsrail, Filisitinlilerin girişine de izin vermedi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve İslam dünyasından gelen çağrılara kulak asan işgal güçleri, İsrailli yerleşim yeri olan Kfar Adummim’i genişletmeyi sürdürüyor. Han el-Ahmer köyü İsrail’in eline geçerse, Kudüs’ü Filistin’in geri kalanından koparacak. 

EVLERİNİZİ YIKIN, TEBLİGATI

İsrail yönetimi, geçtiğimiz haftalarda bölge sakinlerine 1 Ekim’e kadar evlerini kendi elleriyle yıkma talebini içeren bir tebligat gönderdi. Ayrım Duvarı İle Mücadele Heyeti Müdürü Abdullah Ebu Rahmet, İsrail askerlerinin Han el-Ahmer bölgesine gelerek Filistinlilere bir ihtar mektubu teslim ettiğini belirtti. Ebu Rahmet, ihbarnamede İsrail’in, “Filistinlilerden kendi elleriyle evlerini yıkmalarını ve bölgeden taşınmalarını istediğini” bildirdi.

ASKERİ BÖLGE İLAN ETTİ

Bu gelişmelerden sonra İsrail güçleri cuma günü, Han el-Ahmer’e giden tüm yolları kapatarak, bölgeyi abluka altına aldı. Sabah saatlerinde köyün girişine demir kapılar koyan İsrail güçleri, bölgeye yaşayanları ve gazetecilerin köye girişine de izin vermedi. 
 


Geri Dön