03 / 05 / 2024

İsrailliler o bölgeye gözünü dikti! Konut ve kira fiyatlarında patlama yaşandı! 

İsrailliler o bölgeye gözünü dikti! Konut ve kira fiyatlarında patlama yaşandı! 

İsraillilerin, havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Kıbrıs'ın önemli turistik kenti Larnaka’ya ilgisinin artmasıyla bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın yanına yaklaşamayacağı kadar uçtu.



İsraillilerin yoğun ilgisi nedeniyle Larnaka’da emlak kiralama ve satış fiyatlarında patlama olduğu, şirketlerin de merkezlerini Larnaka’ya taşımak istediği belirtildi.

İSRAİLLER LARNAKA'YA GÖZÜNÜ DİKTİ!

Fileleftheros Gazetesi, İsraillilerin Larnaka’da emlak alım veya kiralamaya ilgilerinin, özellikle Hamas-İsrail savaşı öncesinde yüksek olduğunu, savaşın patlak vermesiyle biraz duraklama olmasına rağmen özellikle kiralamaya ilginin yüksek seviyesini koruduğunu yazdı. 

YERLİ HALK FİYATLARIN YANINA BİLE YAKLAŞAMIYOR!

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre;  İsraillilerin, havalimanı bulunan ve gelişime açık olan Larnaka’ya “ilgi sağanağı” nedeniyle bazı bölgelerinde fiyatlar, yerli halkın “yanına yaklaşamayacağı kadar” uçtu,  Larnaka’daki taşınmaz fiyatları Lefkoşa’nın Rum kesimindeki fiyatlar seviyesine çıktı. 

İsrailliler o bölgeye gözünü dikti! Konut ve kira fiyatlarında patlama yaşandı! 

200 BİN EURO ÜZERİNDE YENİ DAİRELER ARIYORLAR!

Larnaka’daki özel bir emlak şirketi müdürü, özellikle savaş başlamadan önce günde ortalama 20-30 talep aldıkları İsraillilerin, savaşın daha da tırmanması durumunda ülkeyi terk edeceklerini ve Güney Kıbrıs’ta, özellikle de Larnaka’da emlak alacaklarını söylediklerini aktardı.

 Larnaka’daki özel bir emlak şirketi müdürü “İsrailliler, Lübnanlılar gibi daha ucuz konut aramıyor, 200 bin Euro ve üzerinde yeni daireler arıyorlar” dedi. 

Kıbrıs Larnaka'lı bir emlak şirketi müdürü, 80-85 metrekarelik yeni bir apartman dairesinin fiyatının 200 bin Euro’dan başladığını, fiyatın bölgeye göre değiştiğini, örneğin McKenzy bölgesinde muadil dairelerin 300 bin Euro’dan başladığını söyledi. 

Fileleftheros Gazetesi,  İsraillilerin gayrimenkule gösterdiği ilginin İsrail’deki emlak şirketlerinin, merkezlerini Güney Kıbrıs'a, özellikle de Larnaka’ya taşımayı düşünmesine yol açtığını ancak büyük ofisler için altyapı bulunmadığından şirketlerin şimdilik araştırma yaptığını belirtti.

KIBRIS'TA KONUT FİYATLARI YÜZDE 40 ARTTI!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için fırsat olmaya dveam ediyor.  Gayrimenkul piyasasının İngiliz Sterlin’i üzerinden işlem gördüğü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yabancı yatırımcıların da en çok tercih ettiği bölgeler arasında ilk sıralarda geliyor. 

The Best Invest CEO’su Dara Altunyay konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu bölgede geçtiğimiz yıla oranla konut değerinin yüzde 40 artış gösterdiği ve 20 bin yeni konut inşa edildiğini dile getirdi.

Yabancıya gayrimenkul satışında ipin ucu kaçtı, düzenleme şart!

KKTC, paundla kiralamanın yeni gözdesi oldu! Yüzlerce proje yükseliyor!

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Geri Dön