02 / 05 / 2024

İşsize müjdeli haber geldi! Zamlanan işsizlik maaşı kaç para oldu?

İşsize müjdeli haber geldi! Zamlanan işsizlik maaşı kaç para oldu?

Çalıştığı işinden ayrılmış veya ya da işten çıkarılmış olanların tekrar yeni bir işe başlayana dek belirli bir süre temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla hesabına işsizlik bu ay hesaplara zamlı olarak yatırılacak. Peki işsizlik maaşından faydalananlar yeni yılda kaç para alacak?



Devletin işsiz kalanlara ödediği maaşlar artırıldı. İşten ayrılmış olan sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak hesaplanan işsizlik maaşında, günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40’ı dikkate alınıyor.

2023 YILI İÇİN İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yeni yılla birlikte gelen zamlarla, en düşük işsizlik maaşı 3 bin 48 lira, en yüksek işsizlik maaşı 7 bin 885 lirayaya yükseldi.

İşsize müjdeli haber geldi! Zamlanan işsizlik maaşı kaç para oldu?

NASIL HESAPLANIYOR?

İşsizlik maaşı hesaplaması, günlük işsizlik ödeneği, sigortalının son dört aylık prime esas kazançları dikkate alınarak ve günlük ortalama brüt kazancının yüzde 40'ı olarak hesaplanıyor. Halihazırda bu şekilde hesaplanan işsizlik ödeneği miktarı, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80'ini geçemiyor. Ayrıca işsiz kişiye yapılan bu ödenek, damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön