07 / 05 / 2024

İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek

İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek

Asgari ücret ile birlikte artan işsizlik maaşı son olarak ne kadar oldu? İşsizlik maaşı kimlere verilir? İşsizlik maaşını almak için şartlar neler? İşte detaylar…



İşsizlik maaşı temmuz ayında asgari ücrete gelen ikinci zam ilke birlikte arttı. İşsizlik maaşı 2022 yılının son altı ayında geçerli olmak şartıyla en düşük 2.568 TL ve en yüksek de 5.137 TL olarak kaydedildi.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içerisinde başvuru yapılması lazım. Başvurular hem elektronik ortamda ile hem de yüz yüze yapılabilmekte. Elektronik başvuru için www.iskur.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

İşsizlik maaşının verilebilmesi için sigortalı işsiz kişilerin iş almaya hazır durumda olması şartı var. İşsizlik ödeneği başvurusu ile işsiz kişinin iş arayan kaydı yapılıyor ya da güncelleniyor.      Bu şekilde sigortalı işsiz kişilerin danışmanlık, işe yerleştirme ve mesleki eğitim hizmetlerini almalarına yardımcı olunuyor.

 İşsizlik maaşına rekor zam geldi! Başvurana 5.137 lira ödenecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön