07 / 05 / 2024

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bağlı birimi İşsizlik Sigortası Fonu hakkında hazırladığı 2021 yılı denetimlerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu’nda, geçmiş yıllarla birlikte ortaya çıkan “olumsuz faaliyet sonucu” 28 milyar 975 milyon TL’lik açık çıktı. 



İŞKUR, 2021’DE 37 MİLYON LİRALIK ALACAĞINI SİLDİ

Fondan bağımsız harcamalara imza atan İŞKUR, 2021 yılında 8 milyar 19 milyon liralık gider kalemine imza attı. Halkın iş beklediği İŞKUR, 2021 yılında 41 milyon liralık amortisman giderine, 11 milyon liralık malzeme giderine imza attı.

İŞKUR, 2021’de ise 37 milyon liralık alacağını sildi. Kurumda 167 milyon 469 bin lira da “proje kapsamında cari gider” olarak kayıtlarda yer aldı. İŞKUR’un geçmiş dönemleriyle birlikte olumsuz faaliyet sonucu ise 26 milyar lira oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön