28 / 04 / 2024

İstanbul, 2020 Olimpiyatlarına dev yatırımlarla hazırlanıyor!

İstanbul, 2020 Olimpiyatlarına dev yatırımlarla hazırlanıyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları için hızla hazırlandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Marmaray, 3. boğaz köprüsü ve 3. havalimanı gibi dev yatırımlarla İstanbul'un tüm dünyaya tanıtılacağını belirtti...




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin ardından Buenos Aires'e geçerek burada, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak şehri belirleyeceği 125. dönem toplantısına katılacaklarını söyledi.


İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmasının Türkiye açısından önem taşıdığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, "2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmayı çok arzuluyoruz, çok önemsiyoruz. İstanbul'un adaylığına atfettiğimiz önemi göstermek amacıyla 6-10 Eylül 2013 tarihlerinde Buenos Aires'te düzenlenecek Uluslararası Olimpiyat Komitesi 125. dönem toplantısına da yüksek düzeyde bir katılım gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.



“İSTANBUL, DOĞU İLE BATI'YI, AVRUPA İLE ASYA'YI BULUŞTURUYOR”



Türkiye'nin son yıllarda, Akdeniz Oyunları'nın düzenlenmesi gibi sportif faaliyetler de dâhil büyük çaplı birçok uluslararası organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:



"Bu kez 2020 Olimpiyatları'nı da en iyi şekilde gerçekleştirmeye kararlıyız. İstanbul, artan organizasyon tecrübesi, gelişen ekonomisi, coğrafi konumu ve genç nüfusu ile başarılı ve emsalsiz bir olimpiyat düzenleme potansiyeline sahiptir. Şu ana kadar da çok ciddi altyapı yatırımlarını gerçekleştirmiş durumdadır. Olimpiyatlara katılacak sporculara, Milli Olimpiyat Komitesi üyelerine, basın mensuplarına ve izleyicilere konaklama ve ulaşım konusunda en iyi imkânları sunmak tüm altyapı ve projeleri de zamanında tamamlama kabiliyetine, gücüne sahiptir. Yapılan ve yapılması öngörülen bu projelerin başında iki kıtayı birbirine bağlayan Marmaray, üçüncü boğaz köprüsü ve dünyanın en büyük havalimanı var. Bunlar devasa yatırımlar olarak 2020'ye kadar bitecek olan yatırımlarımızdır. Eşsiz bir tarihi birikime, kültürel birikime, coğrafi güzelliklere sahip olan İstanbul, Doğu ile Batı'yı, Avrupa ile Asya'yı, medeniyetleri buluşturuyor."



İstanbul'un rakipleri olan Tokyo ve Madrid'in daha önce olimpiyatlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, "İstanbul ise böyle bir organizasyona bugüne kadar ev sahipliği yapmış değildir. Bundan dolayı da aslında 'İstanbul burada bir farklılığa sahip olması gerekir' diye düşünüyoruz. Seçilmesi halinde İstanbul'un olimpik ruhu en başarılı şekilde yansıtacağına yürekten inanıyorum. Temennimiz odur ki Buenos Aires'ten müjdeli bir haberle ülkemize döneriz."



 


Geri Dön