29 / 04 / 2024

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy'de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

İstanbul Arnavutköy’de 67 dönümlük askeri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca ticaret alanı olarak imara açıldı. İşte ayrıntılar...



TİCARİ BİRİMLER YAPILABİLECEK

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; mevcut planlarda askeri alan ve park olan 67 bin 404 metrekare büyüklüğe sahip parsle, “ticaret, park, otopark, yol” alanı şeklinde belirlendi. 41 bin 548 metrekare büyüklükteki alana da ticaret fonksiyonu tanındı. 

Bu bölümde büyük kullanım gerektiren ticari işletmeler, toptan ticaret, pazarlama ve nakliyat ambarları, tehlike oluşturmayan imalathaneler, patlayıcı-yanıcı maddeler içermeyen depo ve benzeri tesisler inşa edilebilecek. 

İstanbul Arnavutköy de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

Ticaret fonksiyonu verilen alanda yapılaşma koşulları emsal 0.25, yükseklik 3 kat şeklinde açıklandı. 

İSKİ görüşü kapsamında, aşkın alanına denk gelen yaklaşık 10 bin metrekarelik kısım ise park şeklinde düzenlendi. Arazinin 8 bin 323 metrekaresinin otopark, 5 bin 359 metrekaresinin 15 metre genişliğinde taşıt yolu şeklinde planlandığı belirlendi. 

İstanbul Arnavutköy de 67 dönümlük askeri alan resmen imara açıldı! Ticari işletmeler inşa edilebilecek!

Geçtiğimiz Ekim ayında da İstanbul Sancaktepe'de yer alan 62 dönümlük arazinin konut imarına açıldığı gündeme gelmişti. Bu kapsamda TOKİ'nin, Sancaktepe’de ortaöğretim tesisi ve sağlık tesisi yapılmak üzere ayrılmış 62 dönümlük hazine arazisine sosyal konut inşa etmek üzere plan değişikliğine gittiği ifade edildi.  Plan değişikliği ile boş durumda bulunan Hazine arazisi konut imarına açılırken, arazinin 29 bin metrekarelik kısmı için “gelişme konut alanı” fonksiyonu verilmişti. Bu imar değişikliği kapsamında, bina yüksekliği 4 kat, inşaat hakkı 0.90 şeklinde belirlenmişti. Alanda toplam 26 bin metrekare inşaat yapılacağı ve 744 kişilik ek nüfus oluşturulacağı da belirtilmişti.

Boş ev vergisi için uzmanlar ne diyor?

Bingöl İlk Evim TOKİ kuraları çekildi! TOKİ Bingöl kura sonuçları 18 Kasım 2022!

Kirada oturanlar dikkat! Evinizden çıkmak zorunda kalabilirsiniz! Hemen buna bakın!


Geri Dön