29 / 04 / 2024

İstanbul Bazaar, Türkiye-Gürcistan ilişkilerine yeni bir soluk getirdi!

İstanbul Bazaar, Türkiye-Gürcistan ilişkilerine yeni bir soluk getirdi!

Gürcistan sınırında yer alan Sarp Sınır Kapısı'na 2 kilometre mesafede Kuzey Konut Yatırım Ticaret AŞ tarafından kurulan İstanbul Bazaar AVM, iki ülke halkını tek mekanda buluşturuyor.




Türkiye'nin sınır komşularıyla olan ilişkilerini ve ticaretini geliştirme politikası çerçevesinde Gürcistan sınırında yer alan Sarp Smır Kapısı'na 2 kilometre mesafede Kuzey Konut Yatırım Ticaret AŞ tarafından kurulan İstanbul Bazaar AVM, iki ülke halkını tek mekanda buluşturuyor. İstanbul Bazaar'ın Deba Tekstil ve Haktim Tekstil ortaklığı ile kurularak Temmuz 2010 tarihinde açıldığını belirten Kuzey Konut Yatırım Ticaret Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Temur, bunun Artvin'in tek, Türkiye'nin de ilk sınır AVM'si olduğuna dikkat çekti. Türkiye ile Gürcistan arasında 2007 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın sağlıklı bir şekilde uygulanması için önemli bir yer teşkil eden İstanbul Bazaar AVM'nin artan ticaret hacmine cevap verdiğini belirten Temur, "Aynı zamanda gerçekleşen ticaretin kayıt altına alınmasını da sağlayarak ekonomiye katkı sağlıyor" ifadesini kullandı. 

"Rus, Azeri ve Ermeni turistler de AVM'ye geliyor" İstanbul Bazaar AVM'nin müşteri profili içinde bölgede yaşayan Türk ve Gürcü vatandaşları olduğu gibi, Batum'a tatil için gelen Rus, Ermeni, Azeri ve İranlıların da yer aldığı bilgisini veren Özgür Temur, "AVM'de yer alan mağazaların performansları yüksek. Kurumsal markalardan ciddi talep görüyoruz ve kiralık mağazamız yok. 


AVM'de LCW, Koton, Defacto, Derimod, FLO, Mavi, Kiğılı, Sabri Özel, Adidas, Puma, Hummel, Arow, Muya, Burger King ve Sultanahmet Köftecisi gibi markalar yer alıyor" şeklinde konuştu. 


10 milyon dolarlık yatırımla 20 bin metrekare alan üzerine inşa edilen İstanbul Bazaar'ın bünyesinde çalışan 300 personel ile bölgede istihdama da büyük destek verdiğini akaran Temur, "Karadeniz otoyolu üzerinde yer alan İstanbul Bazaar AVM, Batum Havalimam'na 30 dakika, Trabzon Havalimanı'na da 1 buçuk saat uzaklıkta" dedi. 

"Komşularımıza uygun fiyata ürünler sunuyoruz" Gürcistan'da birçok markanın kendi mağazasını açmadığını, bayilerin fiyat politikalarına yön veremediğini ve vergi giderlerinin de fiyata dahil olması ile fiyadann Gürcistan'da Türkiye'ye göre iki kat pahalı olduğunun altım çizen Temur, "Bunun yanı sıra ürün çeşitliliği de yok denecek kadar az. Bu nedenle biz Gürcü vatandaşlarına kaliteli, ekonomik ve güvenli alışveriş imkanım sağlıyoruz. Tarihe baktığımızda iç içe yaşadığımız dönemler olduğunu ve ortak özellikler taşıdığımızı görüyoruz. Bizdeki Sarp Sınır Kapısı'na adını veren Sarp Köyü'dür. Gürcistan sınırını hemen geçtiğimizde yer alan bölgenin adı da Sarpi'dir. Sınırlar bir köyü ikiye bölmüş ve aynı soydan gelen insanlar, akrabalar içinde bulundukları sınıra göre Türk veya Gürcü vatandaşı olmuşlar" şeklinde konuştu Özellikle Acara Özerk Bölgesi'nin başkenti olan Batum eyaletinin son yıllarda büyük gelişim gösterdiğine de değinen Özgür Temur, "Batum'un 150 bin olan nüfusu, yaz döneminde 1 milyona ulaşıyor. Turizm alanında büyük yatı- 


İstanbul Bazaar'ın Artvin'in tek, Türkiye'nin de ilk sınır AVM'si olduğunu söyleyen Özgür Temur, "Türkiye ile Gürcistan arasında 2007'de imzalanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın sağlıklı bir şekilde uygulanması için önemli bir yer teşkil eden İstanbul Bazaar AVM, artan ticaret hacmine de cevap veriyor" dedi. 



Dünya


Geri Dön